· Peste 200 de angajați Siemens înlocuiesc laptop-urile cu lopeți și dau ședințele pe spălatul vaselor
· Angajații Siemens din București, Brașov și Brazi participă la acțiuni de voluntariat pe 8 septembrie
· Ziua Voluntariatului Siemens este un eveniment anual organizat de companie
Peste 200 de angajați Siemens renunță la laptop-uri, ședințe și birourile din clădiri de sticlă în favoarea ecologizării zonelor montane, a pregătirii mesei în cantinele sociale sau a reabilitării unor spații gestionate de organizații non-guvernamentale.
Acțiunile au loc pe data de 8 septembrie, în județul Brașov.
În fiecare an, compania Siemens organizează un amplu eveniment de voluntariat sub numele Ziua Siemens, promovând o serie de activități în rândul angajaților. Toți angajații care doresc să se implice beneficiază de o «absență motivată» la birou în schimbul sprijinului oferit comunității.
Regăsiți mai jos cauzele pe care angajații Siemens le vor sprijini anul acesta în cadrul activităților de voluntariat:
· Dă o mână de ajutor la Cantina «Mulţumesc»
Cantina “Mulţumesc” este un proiect al fundaţiei “Bucuria darului” şi îşi propune să vină mai aproape de oamenii aflaţi la nevoie din comunitatea braşoveană. Aici se pregăteste prânzul pentru 400 de persoane, care nu reuşesc să acopere această necesitate. Angajații Siemens participă atât la prepararea mesei de prânz, cât şi la servire, debarasare și curățenie.
· Implicare în activităţile Asociaţiei SCUT
Asociaţia pentru Servicii Sociale SCUT (SCUT) este o organizaţie non-profit, înființată cu scopul de a construi o lume în care toată lumea are acces egal la servicii de îngrijire şi sprijin comunitar. Reabilitarea şi integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi integrarea socio-profesională a tinerilor proveniţi din sistemul de protecţie de stat şi a tinerilor din comunitate (în special a celor defavorizaţi) se numără printre obiectivele asociaţiei. Angajații companiei dau o mână de ajutor la amenajarea curţii asociației, proiect denumit “Familia noastră – Grădina noastră”.
· Ecologizare zona Stejerişul Mare
Aria naturală „Stejerișul Mare” este situată în nord-vestul Masivului Postăvarul, în partea sud-vestică a municipiului Brașov, în imediata apropiere a drumului național DN1E, spre Poiana Brașov. Custodele acestei zone este Agenţia Metropolitană Braşov. Siemens, în calitate de «Prieten al Muntelui Tâmpa», va continua colaborarea cu Agenţia Metropolitană Braşov şi, prin această activitate de voluntariat, angajații se vor implica în ecologizarea unei zone din aria naturală “Stejerişul Mare”, unde anul trecut echipa Siemens Corporate Technology a refăcut marcajul.
· Spitalul de Copii – un loc mai prietenos
Fundaţia “Spitalul de Copii” este o organizaţie cu caracter filantropic-umanitar, non-guvernamentală care are ca scop promovarea şi protecţia sănătăţii copilului. La acţiunea din acest an, angajații Siemens vor picta pereţii dintr-o zonă a spitalului.
· “Punem temelia centrului pentru cercetarea pădurii cu stejari seculari de la Mercheașa alături de Carpaterra”
Domeniile principale de activitate ale organizației Carpaterrra sunt protecția mediului, dezvoltarea durabilă a comunităților și educația. Asociația Carpaterra a primit în concesiune de la Primăria Homorod un imobil care cuprinde două clădiri și o curte şi îşi doreşte să transforme acest spaţiu în punct de informare cu privire la aria protejată Stejarul Secular de la Mercheașa, Centru pentru cercetarea pădurii cu stejari seculari de la Mercheașa, Centru de tabere pentru copii. Echipa voluntarilor Siemens amenajează curtea, ocupându-se de: repararea gardului de lemn, repararea porții din lemn, constructia unui spațiu de luat masa afară pentru elevii si studentii aflați în excursie la Stejarul din Mercheașa.
· “Plivesc brad la Bran, Şirnea”
Fundaţia Conservation CARPATHIA trebuie să contribuie la conservarea şi restaurarea ecosistemelor naturale din Muntii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi a comunităţilor locale, prin achiziţionarea, protejarea şi administrarea pădurilor şi pajiştilor naturale. La Şirnea se afă 3 pepiniere de brad, molid, ulm. Aceşti copăcei au nevoie de îngrijire înainte de a fi plantaţi pe munte. Voluntarii participă la acţiunea de plivire, iar ulterior, în toamnă vor merge la acţiunea de plantare.
Angajaților companiei li s-au alăturat și bursieri din programele de internship ale Siemens Corporate Technology, dar și membri ai familiilor.
Vă invităm la voluntariat!