Peste 150 de angajați Siemens România participă la activități de voluntariat, în cadrul evenimentului anual „Ziua Siemens”, prin care compania promovează implicarea în comunitate.
În data de 2 septembrie, angajații Siemens din București, Brazi și Brașov participă simultan la 6 acțiuni distincte, printre care: marcarea unor trasee în zona Stejerișul Mare – Brașov, ateliere pentru copii ce provin din familii defavorizate – în cadrul unui eveniment organizat lângă București – și reamenajarea unui parc interactiv în Brașov.
În cadrul zilei dedicate voluntariatului, angajații Siemens din București și Brazi (județul Prahova) vor susține, în parteneriat cu Fundația JOYO-Casa Florian, ateliere creative pentru un grup de copii ce provin din familii defavorizate, alături de care vor petrece o întreagă zi în aer liber.
Angajații Siemens Corporate Technology din Brașov se vor implica în reamenajarea unui parc interactiv situat pe Aleea Castelului 1-3 din oraș, acțiune organizată de Centrul de Voluntariat Brașov. În plus, în parteneriat cu Agenţia Metropolitană Braşov, voluntarii Siemens vor marca traseele din zona Stejerișul Mare, situată în imediata apropiere a drumului național DN1E, spre Poiana Brașov. De asemenea, voluntarii companiei vor da o mână de ajutor la amenajarea şi igienizarea spaţiilor în care sunt derulate activităţile Asociației SCUT, vor ajuta la prepararea mesei beneficiarilor Cantinei „Mulţumesc” – proiect al Fundaţiei „Bucuria Darului” – și la pregătirea traseului “Gorun Trail Mercheaşa 2016”, eveniment organizat de către Asociația Carpaterra.
O zi alături de copii – ateliere
Alături de Fundația JOYO, voluntarii Siemens vor petrece o zi în aer liber cu un grup de copii ce provin din familii defavorizate și vor susține diferite ateliere pentru aceștia: decorațiuni, pictură, radioamatorism și pescuit.
Fundația JOYO – Casa Florian oferă îndrumare și consiliere copiilor din familii defavorizate. Sub coordonarea asistenților sociali, copiii participă la activități educative, cu scopul de a reduce la minimum riscul de abandon școlar. Un alt scop al fundației este instruirea și integrarea socio-profesională a tinerilor.
Reamenajare parc interactiv situat pe Aleea Castelului 1-3 Brașov
Centrul de Voluntariat Brașov va organiza o acţiune de refacere a parcului de sub Tâmpa, proiect inaugurat în august 2014. Voluntarii Siemens se vor implica în refacerea grădinii suspendate, refacerea, vopsirea şi montarea de indicatoare și montarea de panouri muzicale.
Pregătire traseu “Gorun Trail Mercheaşa 2016”
Angajații Siemens vor da o mână de ajutor și la pregătirea traseului pentru concursul “Gorun Trail Mercheaşa 2016”, organizat de către Asociația Carpaterra.
Marcare trasee zona Stejerişul Mare
Aria naturală „Stejerișul Mare” este situată în nord-vestul Masivului Postăvarul, în partea sud-vestică a municipiului Brașov, în imediata apropiere a drumului național DN1E spre Poiana Brașov. Custodele acestei zone este Agenţia Metropolitană Braşov. În calitate de « Prieteni ai Muntelui Tâmpa », voluntarii Siemens vor participa la refacea marcajul pe două poteci (dungă galbenă şi dungă roşie) din aria naturală «Stejerişul Mare».
Implicare în activităţile Asociaţiei SCUT
Asociația pentru Servicii Sociale SCUT este o organizaţie non-profit al cărei scop este crearea unei lumi în care toată lumea are şanse egale de a fi fericită şi acces egal la servicii de îngrijire şi sprijin comunitar. Reabilitarea şi integrarea socială a persoanelor cu dizabilitati şi integrarea socio-profesională a tinerilor proveniţi din sistemul de protectie de stat şi a tinerilor din comunitate (în special a celor defavorizaţi) se numără printre obiectivele asociţiei. Voluntarii Siemens vor o mână de ajutor la amenajarea şi igienizarea spaţiilor unde se desfăşoară activităţile cu beneficiarii (terapie ocupaţională, consiliere psihologică, ateliere de creaţie). De asemenea vor ajuta cu transportul diferitelor donaţii de la Centrul SCUT către “Cantina Mulțumesc”, un proiect al Fundației “Bucuria Darului”. Voluntarii contribuie și la pregătirea mesei pentru beneficiarii proiectului Fundației.
Siemens SRL este o companie de inginerie electrică cu un portofoliu axat de-a lungul a trei segmente de creștere: electrificare, digitalizare și automatizări. Cu o istorie locală de 110 ani, Siemens deține patru fabrici în Sibiu și Buziaș, unde produce sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale, alături de alte patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a înregistrat în anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, cu o cifra de afaceri de 157 milioane euro. Siemens a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”. Pentru mai multe informații, vizitați: www.siemens.ro.