Cea mai înaltă femeie din lume, Rumeysa Gelgi, respectiv cea mai scundă femeie, Jyoti Amge, s-au întâlnit pentru prima dată ieri la Londra, pentru a celebra a 20-a ediție anuală a Zilei Guinness World Records (GWR Day), o zi dedicată Cărții Recordurilor. Cele două au luat ceaiul la faimosul Hotel Savoy și au împărtășit povești despre viețile lor din perspective foarte diferite. Ambele apar ca ICONS în ediția aniversară a celebrei cărți, publicată în limba română pentru prima dată în ultimii 20 de ani de editura Didactica Publishing House.
Rumeysa, care măsoară 2,15 m, a declarat: „A fost uimitor să o întâlnesc pe Jyoti pentru prima dată. Deși diferența de înălțime a făcut contactul vizual dificil, avem multe în comun, precum pasiunea pentru machiaj și îngrijirea personală”. Jyoti, înaltă de doar 62,8 cm, a adăugat: „Sunt obișnuită să privesc în sus, dar astăzi am fost încântată să o văd pe cea mai înaltă femeie din lume. Rumeysa este atât de prietenoasă, iar discuțiile cu ea au fost confortabile.”
Ambele sunt recunoscute ca GWR ICONS în ediția aniversară de 70 de ani a Guinness World Records, publicată și în limba română de editura Didactica Publishing House, alături de alte figuri remarcabile precum Taylor Swift, LeBron James și Diana Armstrong. Rumeysa, diagnosticată cu sindromul Weaver, este și designer web, iar Jyoti, cunoscută din „American Horror Story,” deține titlurile pentru cea mai scundă actriță și femeie în viață.
Editorul-șef al Cărții Recordurilor, Craig Glenday le-a oferit certificările de ICON GWR, menționând: „Guinness World Records sărbătorește diversitatea, iar aceste două femei iconice întruchipează perfect spiritul recordurilor noastre.”
Editura Didactica Publishing House a adus pe piața locală, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o ediție în limba română a Guinness World Records – Cartea Recordurilor, autoritatea globală în materie de recorduri. Ediția aniversară a faimoasei cărți conține pagini dedicate recordmanilor români din domenii diverse, de la sport până la diorame LEGO. De asemenea, în ediția aniversară 70 de ani de Cartea Recordurilor în rândul legendelor este inclus și baschetbalistul român Gheorghe Mureșan.
Ne-am dorit să aducem în România Cartea Recordurilor – Guiness World Records pentru că este o carte ce transcende generațiile, iar atât copiii, cât și părinții iubesc recordurile. Mai mult decât atât, este o ediție multimedia, interactivă, adaptată felului în care tinerii cititori își culeg informațiile și își antrenează curiozitatea, fiind o modalitate atractivă de a învăța lucruri noi din domenii precum artă, biologie, tehnologie, sport și multe altele, menționează Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
Printre altele, în această ediție aniversară:
- Recordurile românilor – pagini care reunesc curiozități și adevărate performanțe sportive și nu numai
- Un capitol ce trece în revistă cărțile GWR din ultimii 70 de ani. Cititorii vor vedea cum a evoluat designul cărții din 1955 până în 2015 – precum și unele dintre recordurile stabilite în fiecare deceniu.
- Capitolele Flashback explorează istoria unora dintre cele mai importante categorii de recorduri și speculează asupra limitelor ulterioare ale recordurilor, cum ar fi soluționarea cubului Rubik în mai puțin de 3 secunde.
- Dragă GWR… este o secțiune specială ce oferă o privire în arhivele Cărții Recordurilor pentru a descoperi aplicații inedite care nu au fost acceptate, dar care subliniază creativitatea umană și dorința de a obține un certificat Guiness World Book.
Cititorii vor mai putea explora și capitole despre lumea naturală, umanitate, o zonă dedicată celor mici, recorduri fascinante în arte și divertisment, știință și tehnologie și sporturi. Capitolul Young achievers – Tineri deținători de recorduri, cu vârste sub 16 ani, îi vor inspira pe copii să doboare propriile recorduri.