Oceanul planetar acoperă 71% din suprafața planetei și găzduiește specii și ecosisteme importante pe care ne bazăm pentru hrană, mijloace de trai, reglarea climei și multe altele. Însă, oceanele au nevoie de ajutorul nostru, iar împreună putem genera schimbarea.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, vă propunem câteva opțiuni de stil de viață care contribuie la protejarea și refacerea apelor planetei:
1. Utilizează alternative la plastic.
Se estimează că peste 8 milioane de tone de plastic ajung anual în mări și oceane – ceea ce echivalează aproximativ cu aruncarea unui camion de gunoi plin de plastic în fiecare minut. Evită de câte ori ai ocazia pungile, sticlele, paharele, paiele și tacâmurile din plastic, acestea ajung de multe ori pe plaje și nu se biodegradează niciodată. Alege în schimb tacâmuri reutilizabile, din materiale ecologice.
2. Redu amprenta de carbon.
Dioxidul de carbon este un gaz de seră care crește aciditatea oceanelor și duce la deteriorarea și pierderea coralilor la scară globală. Fiecare dintre noi poate contribui la diminuarea amprentei de carbon prin adoptarea unor obiceiuri simple: alege să mergi pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, în locul mașinii personale; oprește lumina atunci când părăsești camera sau poartă haine mai groase iarna în casă pentru a evita să dai centrala la maxim.
3. Economisește apa de câte ori ai ocazia!
Oprește apa atunci când te speli pe dinți, cât te săpunești sau folosești șamponul/ balsamul! Alege să faci un duș scurt, în locul unei băi în cadă. Spală vasele imediat după ce s-au murdărit și evită folosirea apei în exces.
4. Încearcă să folosești produse de curățare prietenoase cu mediul.
Data viitoare când mergi la cumpărături, optează pentru produse care au însemnul „ecologic”.
5. Locul gunoaielor ește la coș!
Nu arunca niciodată gunoaiele în apă sau la întâmplare, în locuri neamenajate. Peste 300 de milioane de tone de plastic sunt produse în fiecare an. Deșeurile de plastic plutitoare sunt în prezent cele mai întâlnite deșeuri marine, reprezentând 80% din resturile marine. Speciile marine ingeră sau se încurcă în resturile de plastic, care le pot provoca răni grave și chiar decesul.
În calitate de companie globală de nutriție, durabilitatea mediului este o parte integrantă a strategiei Herbalife Nutrition de inovare. Una dintre inițiativele cheie este eliminarea pungilor de plastic. Pungile de plastic au fost deja înlocuite cu cele reutilizabile în centrele de distribuție Herbalife Nutrition din America Latină, Asia și Europa. Acest proiect va fi demarat în curând și în America de Nord. Herbalife Nutrition își propune să elimine peste 30 de milioane de pungi de plastic pe an.
Spune DA pentru un viitor sustenabil! #SpuneDaHerbalifeNutrition