În redacţia RFI România, ziua de 3 iunie a fost dedicată corespondenţilor străini. Pe parcursul întregii zile, corespondenţii RFI au intervenit în programele radiofonice ale postului cu mărturii despre actualitatea ţărilor în care trăiesc.
În Matinal de zi cu zi, Magda Prelipceanu a vorbit cu Mihaela Gherghişan (Bruxelles) despre cum îi afectează pe belgieni faptul că ţara este condusă de un guvern interimar. Petio Petkov (Sofia) a rezumat prezidenţialele de care se pregăteşte Bulgaria şi candidatura Medlenei Kuneva, iar Petru Clej (Londra) a povestit scandalul în care este implicat fotbalistul Manchester United, Ryan Giggs.
Mihaela Dedeoglu a vorbit în emisiunea Zebra cu Quentin Dickinson, şeful biroului Radio France/RFI din Bruxelles, despre ce înseamnă să fii jurnalist european la Bruxelles.
Realizatorul emisiunii RFI 360, Valentin Panduru, a vorbit cu Petar Tomici (Belgrad) despre apariţia la Tribunalul Penal Internaţional a fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Radko Mladici, iar Laszlo Bihari (Budapesta) despre noua lege a presei din Ungaria.
La 40 de minute Anca Năstase i-a întrebat pe Monica Chihaia (Atena) cum îşi propune Grecia să plătească datoria publică prin privatizări masive şi pe William Totok (Berlin) despre psihoza cauzată de bacteria E. coli.
Discuţiile pot fi ascultate pe //www.rfi.ro/.
Joi, 2 iunie, echipa de corespondenţi a participat la dezbaterea „Jurnalist în Europa”, organizată de RFI România şi Institutul Cultural Român şi moderată de Luca Niculescu, redactor-şef RFI România. Cei zece ziarişti şi-au comparat punctele de vedere în ceea ce priveşte actualitatea din ţările pe care le reprezintă şi au dezbătut asupra viitorului Uniunii Europene. Criza, fie ea cea morală din Franţa, fie cea financiară din Grecia, a fost subiectul pe care s-a împletit discuţia. Un rezumat al dezbaterii aici. „Ziua corespondenţilor” şi dezbaterea de la ICR fac parte din campania aniversară „RFI România 20 ani”.
RFI România, post de radio bilingv în română şi franceză, filială a RFI, emite 24 de ore din 24 în Bucureşti şi este difuzat în FM în alte trei oraşe din România – Iaşi, Cluj şi Craiova – precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Programele sale sunt preluate de 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară.
La 20 de ani de la debutul său în România, RFI se angajează să continue promovarea unui jurnalism serios, independent şi profesionist.