Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat afaceri de peste 6,3 milioane de euro în 2021. Cifra este în creștere cu aproximativ 500.000 de euro, respectiv 8%, comparativ cu anul anterior.
„În pandemie, multe companii au amânat proiecte de anvergură, însă s-au folosit de această perioadă de răgaz pentru a investi și accelera digitalizarea și automatizarea proceselor de lucru. Astfel, a crescut cererea pentru soluțiile oferite de Wizrom dedicate optimizării business-ului și am reușit să atragem un număr semnificativ de clienți noi. În prezent, constatăm deja semne de creștere și suntem optimiști inclusiv pentru rezultatele financiare din acest an. Același optimism îl percepem și din partea clienților noștri”, precizează Adrian Bodomoiu, Director General în cadrul Wizrom Software.
Până în acest moment, numărul clienților Wizrom Software a crescut de la 4.100 la 4.250, în special dinspre zona de antreprenoriat și freelancing, în primul rând datorită creșterii solicitărilor pentru soluția MyWiz – o platformă online pentru contabilitatea și managementul companiilor mici dezvoltată de companie la începutul anului 2021.
Totodată, multe companii, de la IMM-uri și până la multinaționale, au investit în managementul resurselor umane, iar cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50% în cazul soluțiilor Wizrom. În același timp, au crescut solicitările pentru soluția ERP dedicată gestionării și planificării activităților companiilor de producție, pe fondul unei perioade în care întreaga industrie de manufacturing a realizat necesitatea digitalizării și reinventării proceselor de business, ca urmare a schimbărilor impuse și de pandemie.
Mai mult, în ultima perioadă, Wizrom a înregistrat o creștere semnificativă în ce privește derularea de proiecte în cloud. Ponderea acestora raportat la numărul total al proiectelor este acum de circa 60%, comparativ cu media de 20 – 30% în anii anteriori. Wizrom a investit într-un cloud privat, cu arhitectura și tehnologii de securitate moderne.
Trendul ascendent al digitalizării companiilor din România, început în 2020, se va menține și în 2022, subliniază specialiștii Wizrom. Sunt raportate investiții din ce în ce mai semnificative, atât în zona de automatizare a proceselor repetitive, cât și în furnizarea unei experiențe multi-level pentru clienți, mai ales în ceea ce privește protecția datelor și a vieții private sau în adoptarea de noi tehnologii pentru toate sectoarele.