la a IX-a editie
Odată cu primul clinchet de clopoțel al anului școlar 2015-2016, voluntarii Smithfield România au pornit și în acest an în caravanele „Din nou la şcoală” în cadrul programului de sprijin pentru educație, pentru a oferi cadouri școlare elevilor din grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad.
În cadrul programului de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare „Din nou la şcoală” aflat la cea de-a IX-a ediție sunt incluse școli din 63 de localități din județele Timiș și Arad, dar și din țară. Tradiția oferirii ghiozdanelor „Din nou la şcoală” și a rechizitelor școlare este completată și în acest an cu mult așteptatele echipamente sportive pentru elevii comunităților vizitate de voluntarii Smithfield România.
“Asigurarea accesului la educaţie şi încurajarea performanței școlare fac parte din valorile în care noi credem cu tărie, de aceea Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de programe de responsabilitate socială prin care sprijinim cu consecvență educația în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea. Este o onoare pentru noi să le reamintim, an de an, elevilor, că Smithfield România este alături de ei şi că educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală cât şi în carieră”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.
În cadrul programului „Din nou la școală” au fost incluși, de asemenea, copiii angajaților din cadrul companiei. În această ediție a programului peste 6.600 de elevi s-au bucurat de cadourile primite din partea companiei, rucsaci pentru școală. În cele 9 ediții de până în prezent ale programului, peste 30.800 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012, 66 în 2013; 56 în 2014, 63 in acest an 2015).
„A devenit deja o tradiție ca voluntarii Smithfield România să dăruiască elevilor rechizitele necesare pentru un nou an școlar, cei mici așteptându-i în fiecare an cu nerăbdare. Începând cu anul 2007, prin programul „Din nou la şcoală”, compania Smithfield sprijină constant accesul copiilor din localitatea noastră la educație și, mai mult, li se cultivă acestora convingerea că şcoala reprezintă soluţia pentru un viitor mai bun”, a declarat prof. Vălcăneanţ Svetlana, Director al Școlii I-VIII din Cenei.
Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”, iar anul acesta- inițiator al unui nou program de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” – program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.
Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
//www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
//www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/.
Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD realizate până în prezent. În cadrul grupului de firme Smithfield România activează companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod și Agroalim Distribution.
Smithfield produce și comercializează, în sistem integrat, carne de porc marca Comtim, bine cunoscută în România, ce include carne proaspătă de porc şi produse semi-procesate, distribuite la scară naţională și la export, către procesatori, lanțuri de retaileri sau în reţele de distribuţie. Prin investițiile realizate, Smithfield oferă consumatorului final produse din carne de porc sigure, de cea mai bună calitate, care în timpul fluxului de producţie au fost permanent monitorizate, îndeplinind astfel toate criteriile de siguranţă alimentară.
Smithfield a întreprins la nivelul societăților deținute în România demersul voluntar de certificare pentru implementarea de standarde de management recunoscute la nivel internațional: Sistemul de Management al Calităţii (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Siguranţei şi securităţii în muncă (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranţa Alimentară (ISO 22000: 2005), Standardul Internaţional pentru Alimente (IFS version 6: 2012), Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).