În ciuda vremurilor turbulente pe care le-am traversat în decursul anului 2009, Curtea Veche Publishing a reuşit să se adapteze cu succes noilor condiţii impuse de piaţa de carte din România, izbutind să-şi menţină ridicat nivelul competitivităţii pe piaţă.
Chiar dacă se aştepta o scădere drastică a vânzărilor, au existat titluri care s-au vândut într-un număr foarte mare de exemplare, permiţând astfel editurii să îşi mărească portofoliul, publicând noi volume, chiar şi în timp de criză. Cei mai bine vânduţi autori în anul 2009 la Curtea Veche Publishing sunt Eckhart Tolle cu volumele Un pământ nou şi Puterea prezentului şi maestrul bucătar Jamie Oliver cu tratatele sale gastronomice: Acasă la Jamie, Cu Jamie în Italia, Să gătim cu Jamie şi La masă cu Jamie. Scriitorul preferat din colecţia de literatură universală contemporană Byblos este Roberto Bolaño, autor al volumelor Târfe asasine, Nocturnă în Chile şi O stea îndepărtată.
Volumele vândute în cel mai mare număr de exemplare în 2009 au fost: Inteligenţa emoţională a autorului Daniel Goleman, Supleantul lui Petru Popescu, De-a fir a păr…cu Geta Voinea, De ce vrem să fii bogat de Donald Trump şi Robert T. Kiyosaki şi Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman.
Pentru anul 2010, Curtea Veche Publishing îşi propune să continue seria de autor Eckhart Tolle cu un nou volum: Secretul lui Milton, publicând şi Lebedele sălbatice a lui Jung Chang (Byblos), Nostalgia nu mai e ce-a fost de Simone Signoret şi Fericirea pentru o portocală nu înseamnă să fie o caisă de Catherine Preljocaj.
Noutăţi editoriale Curtea Veche Publishing 2010
Titlu: Lebedele sălbatice
Autor: Jung Chang
"Lebedele sălbatice sunt o capodoperă foarte neobişnuită. Totul aici este extraordinar. Nu numai că este un best-seller popular, fiindcă este imposibil de lăsat din mână. Dar a beneficiat şi de atenţia celor mai serioşi critici. Cartea stârneşte toate emoţiile, de la milă şi groaza pe care imensa tragedie era de aşteptat să le trezească, până la un amestec complex de admiraţie, deznădejde şi încântare, faţă de luminoasa inteligenţă îndreptată spre inima întunericului." – Minette Marrin, Sunday Telegraph.
"Uluitor. Ca toate marile istorii despre supravieţuire, indiferent de tragediile şi ororile întâlnite în paginile ei, Lebedele sălbatice sunt până la urmă o carte înălţătoare: Curajul şi tăria spirituală a acestei familii mi-au lăsat, cred, împresia cea mai puternică (chiar dacă amintirea ororilor îndurate nu se va şterge curând din memoria mea)" – Antonia Frazer, The Times
Titlu: Fericirea pentru o portocală, nu înseamnă să fie o caisă
Autor: Catherine Preljocaj
Nevoită să înfrunte o boală cumplită, cancerul, la doar 30 de ani, Catherine Preljocaj începe să îşi pună întrebări în legătură cu cauzele acesteia, într-o explorare a trecutului său şi a familiei sale refugiate din Albania din care aflăm că, pentru o tânără independentă şi rebelă, soarta obişnuită a unei femei albaneze — căsătorie aranjată, supunerea faţă de onoare şi tradiţie, reprimarea emoţiilor — nu e deloc ceva de invidiat. Catherine refuză să se conformeze normelor şi părăseşte domiciliul familiei, pendulând între diverse locuri de muncă şi iubiri, incapabilă să îşi asume angajamente. Căutările sale o ajută, în cele din urmă, să înţeleagă că boala nu este decât rezultatul unei vieţi nefericite şi că doar dragostea, descoperirea propriilor rădăcini şi reconcilierea cu trecutul îi vor aduce vindecarea. O poveste adevărată despre speranţă, curaj, iubire şi despre acest drum unic şi minunat pe care îl reprezintă întâlnirea cu propriul eu.
{mosloadposition user10}