Cramele Recaş deţine unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din România
Producătorul Cramele Recaş deţine în prezent unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din România pentru anul 2006 compania urmărind creşterea investiţiilor în tehnologie de ultimă oră.
În podgoria de la Recaş, a cărei vechime datează încă din anul 1455, se produce cea mai mare cantitate de vinuri premium din sud-estul Europei, de la încântătoarele Merlot, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, până la delicatele Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Muscatt Ottonel şi Pinot Grigio.
Proprietarii Cramelor Recaş, s-au dedicat total acestei podgorii de 700 hectare, odată cu achiziţionarea faimoasei locaţii în anul 1999, printr-un parteneriat româno-britanic. Utilizând cele mai performante tehnologii de îmbuteliere, având capacitatea de păstrare a peste opt milioane litri de vin anual, Cramele Recaş reprezintă un success de afacere şi datorită faptului că piaţa de desfacere a produselor cuprinde trei continente, din Japonia în Danemarca, din Canada în Filipine şi din Statele Unite până în Hong Kong.
Cramele Recaş a demarat în anul 2000 un proiect de replantare şi reconversie a culturii de viţă de vie, cu scopul de a aduce podgoria de la Recaş la standarde internaţionale – prin plantaţia ultra modernă realizată cu materie primă de cea mai bună calitate, din cele mai renumite soiuri europene, precum şi infrastructură la acelaşi nivel – tractoare, maşini de stropit, alte utilaje agricole, sisteme de susţinere – sârme inoxidabile, stâlpi galvanizaţi.
Până în primavara anului 2007 acest proiect va fi indeplinit, cu plantaţie nouă realizată pe aproape 200 hectare şi cu o investiţie de peste 3 milioane euro, ale carei efecte se vor vedea treptat, fiind necesari trei ani până ce noua plantaţie va putea intra în producţie.
Plantaţia existentă de 700 hectare a fost de asemenea modernizată, atât cu infrastructură nouă cât şi metode de exploatare de ultimă oră.
“Din păcate, în România au fost efectuate foarte puţine investiţii în plantaţiile noi după anii ‘80, iar viţa de vie are o viaţă economică de circa 30 de ani, de aceea o mare parte dintre plantaţiile din ţară nu sunt competitive la nivel european. Daca până în prezent Romania a fost oarecum protejată de un consum relativ scăzut de vin, exporturile de vin în vrac erau ieftine iar taxele de import protecţioniste, acum situaţia s-a schimbat, datorită dezvoltării continue a pieţei interne şi a creşterii cererii pentru vinuri de calitate. Integrarea în Uniunea Europeană va aduce de la sine renunţarea la taxele de import şi foarte mulţi producători români vor avea probleme din cauza acestor aspecte. De aceea, noua bază de plantaţie performantă de la Cramele Recaş – cu soiuri de mare clasă precum Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Muscat Ottonel e.t.c, va crea un avantaj pentru companie, deoarece odată cu aderarea la Uniunea Europeană, se va accentua concurenţa la nivel mondial”, a declarat Philip Cox, Director Comercial Cramele Recaş.
În anul 2005 Cramele Recaş a efectuat o investiţie semnificativă, în valoare de 60,000 de euro, pentru achiziţionarea de instalaţii de îmbuteliere a vinului cu capse înfiletate.
Învestiţiile pe care compania Cramele Recaş intenţionează să le efectueze în anul 2006 vor fi în valoare de 1,500,000 de euro, şi vor fi utilizate pentru înlocuirea cisternelor deja existente cu altele noi de inox, filtre noi, automatizarea pe computer a sistemului existent de control al temperaturii de fermentaţie a vinurilor, automatizarea integrală a liniei de îmbuteliere, precum şi sisteme noi de depozitare pentru produsele finite.
De asemenea, pe parcursul anului 2006 va continua dezvoltarea gamelor de produse Cramele Recaş, în măsură să satisfacă cele mai diverse cerinţe ale pieţei.
Despre Cramele Recaş
CRAMELE RECAŞ dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.
{mosloadposition user10}