Vinul Caii de la Letea prezintă un nou episod din serialul său Oameni și Rădăcini. Început în 2020, proiectul își propune să caute originile gustului autentic românesc pornind de la artizanii săi.
A treia iterație a proiectului este centrată pe gusturile autentice ale Moldovei și Bucovinei, așa cum și le amintește și le reinterpretează Andrei Chelaru. Chef premiat de ghidul gastronomic Gault&Millau, Andrei reînvie, fără a altera esența, senzațiile de madeleine proustiană pe care i le oferă preparatele tradiționale moldovenești. Episodul urmează altor două, care au explorat Dobrogea, prin gastronomul Radu Dumitrescu, respectiv Transilvania, unde gazde au fost Ion Bebeșelea și Mara Oană.
„Credem cu putere în valoarea intrinsecă a gastronomiei românești, când mâncarea și vinul în simbioză oferă experiențe memorabile, printre cele mai fine ale vieții. Colecția de vinuri Caii de la Letea își propune să însoțească vernacularul culinar românesc pentru a oferi experiențe gastronomice care provoacă simțurile”, a declarat Solène Cesbron – Marketing Manager Via Viticola. „Prin proiectul Oameni și Rădăcini ne dorim să punem în lumină valoarea gastronomică românească și să arătam că avem un patrimoniu valoros din care se inspiră noua generație de chefi”, a completat Cesbron.
Oameni și Rădăcini este manifestul vinului Caii de la Letea – Volumul II, produs de crama Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea. Colecția conține în prezent 7 vinuri gastronomice, reprezentative pentru terroir-ul singular din nordul Dobrogei, unde pământul, vântul și Dunărea își lasă amprenta. Vinurile Caii de la Letea, prin personalitatea și complexitatea lor, se potrivesc cu felurile de mâncare care povestesc, prin gust și arome, despre cine suntem și de unde venim.