un concept al participantilor la prima editie MasterChef
Petru Buiuca, castigatorul primului sezon ”MasterChef” de la Pro Tv, impreuna cu colegii sai de concurs, Alex Cirtu si Mehrzad Moghazehi, au inaugurat primul studio de gatit din Romania. Aflat in incinta unui cunoscut centru comercial din Bucuresti, noul concept se adreseaza tuturor celor pasionati de gastronomie.
Printre cei peste 60 de invitati prezenti la lansare, s-au numarat reprezentanti ai Ambasadei Vietnamului si Greciei la Bucuresti, fosti concurenti la Vocea Romaniei (Dragos Chircu, Ana Maria Alexie, Razvan „Krem” Alexe), DJ Miky Love, campionul national la raliu Vali Porcisteanu, dar si Gina Pistol, care a si gatit alaturi de cei trei fosti concurenti MasterChef.
Vinarsul Brancoveanu a sustinut show-ul live de indemanare si maiestrie a celor trei bucatari, care au pregatit retete originale folosind Brancoveanu si a oferit invitatilor pentru degustare cel mai premiat vinars romanesc.
Vinarsul Brancoveanu XO este produs dupa o reteta traditionala a vinurilor romanesti Zghihara, Cramposia si Iordana. Invechirea se face in butoaie de stejar romanesti, de tip aromatice "quercus petraea" si "quercus robur", din zona Carpatilor.
In 2008, Alexandrion Grup Romania a obtinut pentru Brancoveanu Vinalies d’Or Troffee, cea mai inalta distinctie din categoria "Eau de vie de vin, brandy, coniac", in cadrul concursului "Vinalies Internationales” din Paris, Franta.
Vinars Brancoveanu face parte din portofoliul Alexandrion Grup. Infiintat in 1994, Alexandrion Grup are astazi o prezenta activa la nivel local si international, cu doua unitati de productie in Romania.
Portofoliul Alexandrion Grup include toate categoriile de produse de pe piata bauturilor alcoolice: whisky, brandy,vodka, gin, lichioruri, digestive, vermut, grappa, sambuca, tequila.