Jay Asher
Editura Leda
Astazi, pentru noi, Facebook este ceva firesc. Dar sa ne intoarcem putin in timp, nu foarte mult, inainte de lansarea retelei. Este anul 1996, si nici jumatate din elevii de liceu din America nu au folosit vreodata internetul. Emma primeste un CD de la prietenul ei Josh, pe care parintii nu il lasau sa il instaleze. Dar CD-ul, de la America Online (acum cunoscut ca AOL), instaleaza pe calculatorul Emmei un… program inedit: Facebook.
Pe atunci termenul de retea sociala nu era folosit, iar Emma chiar nu intelege de ce cineva ar pune poze de peste tot, ar pune online ganduri legate de viata personala. Numai ca, firesc, curiozitatea ii mana, iar Emma afla cu cine se va casatori. La fel si Josh. Emmei nu ii surade viitorul sau si isi doreste sa il modifice. Josh insa, este incantat de modul in care arata viitorul, de sotia lui si de familia lui.
Tot ce fac astazi are repercursiuni asupra viitorului. Iar ei au un program care le arata cum va fi viata lor peste cincisprezece ani. Tentant? Infricosator?
Iata asadar o carte pentru tineri (si nu numai) cu o tema foarte interesanta si cu o provocare pana la urma pentru fiecare cititor. Cum ai reactiona daca dintr-o data pe calculator ar aparea un program misterios care iti va arata viata ta in viitor? Si ce ai face? Ai schimba ceva?
Un roman cu o idee deosebita, un roman in care capitolele alterneaza: un capitol este scris din perspectiva Emmei, urmatorul din perspectiva lui Josh, totul redat la persoana I singular. Titlurile au un format specific instalarii unui program pe calculator, o idee de asemenea potrivita cartii si subiectului in sine.
Capitolele sunt scurte, actiunea are un ritm antrenant, astfel ca cu greu va veti desparti de roman pana veti ajunge la final.
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}