Baird T. Spalding
Editura Herald
Din experienta altora, din intamplarile prin care au trecut se poate invata. Atunci cand vorbim despre experientele unor oameni cu o oarecare pregatire si cu viziune este clar ca avem multe de citit – in prima instanta – si de invatat.
Lucrarea "Vietile Maestilor" are un subtitlu elocvent: "Uimitoare invataturi si intamplari din Tibet". Dintr-o data am spus multe pentru ca multi sunt cei care stiu (macar) putin despre aceasta zona si trasaturile caracteristice.
Aproape 400 de pagini. Intamplari diverse. Figuri cunoscute – Isus, Buddha. Rasturnari de situatie. Credinta. Intamplari de necrezut.
"O parte a omenirii este prizoniera superstitiilor ei idolatre cu privire la Dumnezeu, la Hristos, la om, la viata si la moarte. Trebuie ca aceasta stare sa inceteze si ca tot ce a fost cladit pe aceste baze sa fie distrus de o omenire care s-a eliberat pe deplin de aceste idei preconcepute." (p 291)
"Va fi absolut necesar ca acei care instruiesc, conduc, sau inspira constiinta de rasa, sa o faca dupa un plan cu care va pastra un contact intr-adevar viu. Acest plan va trebui sa fie atat de perfect, incat sa nu mai poata contine nici erori, nici contradictii. Interpretarea lui va trebui sa fie atat de simpla, incat sa nu poata da nastere la o intelegere gresita." (p 290)
"Viziunea npastra ne arata ca prezentul contine in germene intreg ciitorul. Numai infaptuirile prezentului dau forma viitorului. Daca prezentul este perfect, viitorul nu poate fi decat perfect. Nu este vorba despre o perfectiune actuala RAPORTATA la viitor. Este vorba despre constiinta perfectiunii prezenta care da nastere constiintei viitorului perfect." (p 329)
"Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinsa in Tibet de Baird Spalding, in fruntea unei expeditii americane. Datorita extraordinarelor intamplari relatate, autorul era intrebat adesea daca aceasta carte este o fictiune sau rezultatul unei calatorii reale. Spalding raspundea intotdeauna: „Fiecare sa ia din cartea mea ceea ce este bun pentru el, si sa creada ceea ce convine gradului sau de evolutie”." (prefata)
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.