Paul Harding
Editura Litera
George este un fost ceasornicar acum tintuit la pat. Ultimele sale zile, cu familia alaturi de el veghindu-l cu randul, sunt infatisate in romanul Vieti de tinichea de Paul Harding.
Personajul principal ajunge sa isi contemple viata, sa isi aminteasca anumite momente, personaje si trairi. Sigur ca pasiunea si elemente legate de meseria lui sunt prezente, dar cu o amprenta la fel de puternica gasim amintiri legate de tatal sau si de copilaria sa. Poate ca varsta, boala, durerea, agonia ii ofera lui George o alta perspectiva, il ajuta sa isi inteleaga parintii si viata. Cert este ca intr-o poveste induiosatoare pe alocuri suntem purtati intr-un tavalug de amintiri fara o ordine cronologica, dar bine inchegate. Un prilej de meditatie pentru fiecare cititor in parte.
Poate ca romanul este in aceeasi masura despre George si despre tatal sau, Howard, un vanzator ambulant. O fire visatoare din multe puncte de vedere, daca tinem cont ca in plimbarile sale realizate cu scopul de a gasi fleacuri pe care apoi sa le vanda, adesea se ratacea si, placandu-i natura, ajungea sa zaboveasca in locuri speciale si frumoase. Prin Howard ajungem sa il cunoastem si pe tatal lui, iar astfel romanul arata impactul pe care schimbarile sociale l-au avut asupra familiilor si de a constata cum istoria se repeta si totusi este mereu altfel, iar fiecare poveste de viata este unica.
Vieti de tinichea este o carte despre radacini, despre amintiri, familie si ce este important, o poveste despre greutati si vieti incercate dar si despre momente frumoase, despre oameni simpli, bucurii si suferinte, despre viata in sine.
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}