Angajații Bosch din București, precum și cei de la fabrica Bosch Rexroth din Blaj au hotărât să prezinte celor interesați poveștile lor de succes din cadrul companiei, prin descrierea vieții într-o multinațională și a oportunităților pe care le au în cadrul acesteia. Astfel, pe site-ul www.bosch-career.ro se pot găsi mai multe povești ale unora dintre angajați – primii lor pași în cadrul companiei, parcursul de dezvoltare, precum și echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
Femeia manager – egalitatea de șanse
Mirela Todea a preluat coordonarea departamentului Calitate odată cu deschiderea celei de-a doua fabrici Bosch Rexroth din Blaj, confirmând două principii extrem de importante pentru Bosch – egalitatea între sexe și diversitatea. Aceasta susține că "De când fac parte din echipa Bosch Rexroth am simțit că egalitatea dintre sexe și naționalități fac parte din cultura organizației. Bosch m-a ajutat să înțeleg că dezvoltarea carierei se află în mâinile noastre, indiferent că vorbim de femeie sau bărbat, cea mai importantă fiind performanța. O carieră de succes nu poate fi lăsată la voia întâmplării, trebuie clădită cu dăruire, determinare și, de ce nu, lipsă de prejudecăți."
Cariera internațională
După 6 ani la Bosch ca și product specialist în cadrul diviziei Soluții pentru mobilitate, Oana Stoica a avut șansa unei noi experiențe profesionale – continuarea carierei în China, în Shanghai, unde se află de 3 ani. "În experiența de până acum m-au atras diversitatea și diferențele culturale, precum și posibilitatea cunoașterii unei noi lumi. Bosch mi-a oferit posibilitatea continuării carierei mele în Shanghai, China", a afirmat Oana Stoica. "În mod cert, această schimbare este cea mai mare provocare de până acum, atât personal, cât și profesional", a continuat aceasta.
Evoluția în cadrul companiei
Adrian Bălșanu ocupă în acest moment funcția de director național de vânzări al diviziei Termotehnică. Acesta face parte din echipa Bosch din anul 2005, timp în care a participat la diverse programe de management pentru dezvoltarea sa profesională. A ocupat inițial poziția de director de vânzări în departamentul Sisteme de Securitate încă de la înființarea acestuia, formând mai apoi și o echipă puternică. Despre provocările pe care le-a întâmpinat în departamentul Termotehnică, acesta afirmă: "Schimbarea de marcă din Junkers în Bosch, deschiderea primului showroom Buderus, implementarea unei noi structuri organizatorice sau introducerea cazanelor industriale în portofoliul din România al diviziei se numără printre realizările de care îmi aduc aminte cu plăcere."
Junior management și programele special concepute pentru studenți
Vasile Aldea este unul dintre angajații admiși în programul special creat de Bosch Junior Managers, în cadrul căruia beneficiază de îndrumarea și școlarizarea necesare pentru a deveni un manager de succes. "Prin acest program standard în lumea Bosch voi beneficia de cursuri și voi fi ghidat de un mentor. Voi acumula cunoștințe de specialitate și voi avea parte de primele mele experiențe ca și manager. O etapă a acestui program se va desfășura și în afara țării, oferindu-mi posibilitatea de a lucra și cu specialiști din alte țării", povestește Vasile Aldea.
Traineri și training-uri
După o experiență profesională ca și reprezentant de service pentru scule electrice și ca demonstrator, în acest moment Mihai Jumugă ocupă poziția de trainer, promovând produsele departamentului Scule Electrice Bosch. "Ca trainer, în primul rând mă ocup de școlarizarea forței de vânzare a partenerilor noștri comerciali, cât și de școlarizarea tuturor colegilor mei implicați în activitățile de vânzare. De două ori pe an, trainerii din întreaga lume se întâlnesc la sediul central Bosch, unde participă la cursul numit "Train the Trainers". În cadrul acestui curs ne sunt prezentate ultimele inovații în materie de scule electrice și accesorii", afirmă Mihai Jumugă.
Echilibrul între viața profesională și cea privată
Eleni Scheffäl activează ca și Communication Manager în cadrul companiei, ocupându-se în plus și de coordonarea moderatorilor din cadrul firmei. "Ce sunt moderatorii? Misiunea acestora este de a ghida ședințele de tip brainstorming", explică aceasta.
"Pentru că Bosch pune un mare accent pe echilibrul între viața de familie și muncă, în România beneficiem de un program flexibil", afirmă Eleni Scheffäl. Cu programul de lucru flexibil, alegerea aparține angajaților: aceștia pot să înceapă programul mai târziu şi să îl termine mai târziu sau să vină mai devreme pentru a pleca mai devreme. Dacă este nevoie să lucreze peste program, orele respective pot fi utilizate cu altă ocazie, în funcţie de nevoi. Astfel, pe parcursul unei zile de lucru pot fi îndeplinite cu uşurinţă și sarcinile personale.
"Faptul că îmi pot organiza programul cum vreau eu îmi permite să îmi dezvolt hobby-urile. Bosch mă ajută să îmi dezvolt pasiunile, iar pasiunile mele mă ajută să fiu mai bună în activitatea mea profesională. Ce putem cere mai mult?", spune Eleni Scheffäl.
{mosloadposition user9}