Medicover AB, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat raportul financiar aferent anului 2021. Medicover AB a înregistrat în acest interval o creștere a veniturilor de 38,0%, comparativ cu anul 2020, până la o valoare de 1.377,4 de milioane euro. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix și Polaris Medical și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.
„De-a lungul acestei pandemii am avut și încercări, cu impact semnificativ asupra activității pe piețele pe care activăm, respectiv un număr crescut de spitalizări, dificultăți operaționale sau resetarea ariilor asupra cărora ne-am concentrat. Performanța obținută se datorează calității ofertei diversificate de servicii, îmbinării corecte a categoriilor de clienți și a prezenței geografice”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover. „Am observat un nivel crescut de conștientizare și înțelegere a nevoii de acces la servicii de medicină profilactică și de diagnosticare, aspect care susține cererea pe termen lung pentru serviciile medicale”, a adăugat el.
La finalul anului 2021, divizia de Servicii Medicale a grupului a raportat o creștere a veniturilor de 31,8%, până la 711,6 milioane de euro. Cea mai importantă evoluție a vizat serviciile medicale cu plată directă care au înregistrat un avans de 52,5% față de anul precedent. De asemenea, în 2021 divizia a ajuns la un număr total de 1,5 milioane de abonați la nivel global.
Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri totale de 686,8 milioane euro, după o creștere de 45,1% față de anul precedent. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în rețeaua globală a fost de 133,4 milioane, în creștere cu 28,3% față de 2020.
Veniturile cumulate obținute de grup în România au crescut în 2021 cu 34,0% până la 171,6 milioane euro, față de 128,0 milioane euro în 2020.
Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au avansat în 2021 cu 29,7%, până la o valoare totală de 83,8 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 38,4% până la o valoare de 87,8 milioane euro.
România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,4%.
„Rezultatele obținute reflectă interesul pacienților pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, oferite într-un mediu modern, cu dotări tehnologice de ultimă generație. În egală măsură, acestea descriu efortul susținut al medicilor și echipelor Medicover din toată țara și dedicarea lor față de pacienți, într-o perioadă marcată de incertitudine. În ultimii ani am investit constant pentru răspunde nevoilor concrete ale pacienților, fie că vorbim despre adaptarea modului de interacțiune – telemedicină, servicii la domiciliu -, fie despre actualizarea gamei de servicii. Vom continua să investim în aparatură, infrastructură și dezvoltarea echipelor medicale, rămânând alături de pacienți în adresarea efectelor pe termen lung ale acestei perioade pandemice”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
„Peste 3,5 milioane de pacienți au apelat la serviciile noastre anul trecut, în cele 147 de centre de recoltare din țară. Ne așteptăm la o revenire a interesului populației pentru prevenție și monitorizare a afecțiunilor medicale, grație accesului mai facil la medici, comparativ cu perioadele anterioare din pandemiei. Am fost mereu aproape de profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți, prin investițiile constante, prezență teritorială si dotările de ultimă generație din cadrul laboratoarelor din rețeaua Synevo. Inovația și avansul tehnologic vor juca în continuare un rol important în îmbunătățirea experienței pacienților, medicilor și partenerilor noștri”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.