O persoană responsabilă, preocupată de sănătatea proprie și a celor dragi, respectă îndemnul de a sta acasă în această perioadă critică pentru noi toți. Fără panică și fără exagerări de tot felul, avem de respectat câteva reguli cât se poate de simple pentru a ne feri de dușmanul care, nevăzut, ne amenință: infecția cu coronavirus.
Unii poate doar am visat până acum la zile în care să lucrăm de acasă, din confortul propriului cămin. Chiar dacă nu în condițiile prezente am vrut să se întâmple acest lucru, acum nu mai este cazul nici să ne bucurăm, dar nici să disperăm. Doar să ne aliniem și să respectăm sfaturile pe care le primim din surse sigure, oficiale.
Să stai acasă cu familia nu poate fi decît plăcut. Și dacă până mai ieri serveam împreună cel mult un mic dejun „pe fugă”, acum avem timp să mâncăm pe îndelete și la prânz, și la cină, să ne bucurăm de savoarea preparatelor făcute în casă, pe îndelete – nu cu ochii pe ceas! – și mai ales să ne bucurăm unii de alții.
A găti pentru cei dragi sau împreună cu ei înseamnă să petreci timp de calitate. Și timpul de calitate, și preparatele de calitate, merită ingrediente de calitate. Asta vă oferă și Vegeta, cu toată gama sa de produse: ingrediente atent selecționate, ambalate în cele mai înalte condiții de siguranță, păstrând gustul și aroma desăvârșită a legumelor, ierburilor și condimentelor.
Poate că până acum nu ai fost cea mai pricepută gospodină în ale gătitului, din lipsă de timp. Acum ai, iată, timp să înveți și să experimentezi, să îi uimești și cucerești pe cei dragi ai tăi cu preparate savuroase. Poți începe cu cele mai simple, cum este o supă de vită cu găluște pufoase. Încearcă rețeta noastră și garantat că nu vei da greș!
Ai nevoie de: 600 gr carne de vită, două cepe, trei morcovi, o rădăcină de păstârnac, o țelină mică (circa 100 gr) sau o felie dintr-o țelină mare, pătrunjel verde, 3-4 cuburi Vegeta Cub Vită; pentru găluște – două ouă mari, zece linguri rase de griș din grâu, două lingurițe de ulei.
Mod de preparare
Spală carnea de vită și taie în bucățale mici (va fierbe mai repede), apoi pune la fiert. După ce dă în clocot și se ridică spuma, aruncă apa, spală în apă rece bucățelele de carne și pune din nou la fiert. Când carnea este pe jumătate fiartă adaugă cepele curățate, întregi, țelina și păstârnacul (tot întregi) și morcovul tăiat rondele cu grosimea de cam un centimetru.
Cât timp fierb și zarzavaturile, pregătește compoziția pentru găluște: bate foarte bine ouăle cu un praf de sare, apoi toarnă treptat grișul și amestecă, iar la final uleiul. Va trebui să obții o compoziție în care lingura să intre ușor, dar fără a fi prea subțire. Las-o să se „odihnească” un sfert de oră înainte de a pune găluștele la fiert, pentru ca grișul să se umfle.
Când zarzavaturile sunt fierte, scoți cepele, țelina și păstârnacul, dar lași feliile de morcov. Adaugi cuburile de Vegeta. Începi și pui găluștele cu o lingură, în timp ce supa clocotește și lași să fiarbă la foc mic până se umflă și plutesc la suprafață. Stingi focul, adaugi pătrunjelul tocat și o ceașcă de apă rece, apoi pui capac. Găluștele se vor mai umfla și vor deveni pufoase.
Poți face și supă de pui după această rețetă, cu diferența că vei folosi, desigur, carne de pui și Vegeta Cub Găină, pentru extragust. Ții post? Avem și pentru tine o sugestie de supă, doar că fără găluști, ci cu fidea. Folosești aceleași zarzavaturi, dar păstrezi în supă, pe lângă morcovi, și țelina și păstârnacul, tăiate cuburi și rondele. Îmbogățești gustul cu 3-4 cuburi de Vegeta Cub Legume și dai supei culoare adăugând un vârf de cuțit de turmeric.
Poftă bună împreună!