Campania semnată de Graffiti BBDO în 2008 pentru Paté Sibiu de la Scandia Română îşi dovedeşte eficienţa. Astfel, pe perioada derulării campaniei, creşterea vânzărilor a fost de peste cinci ori mai mare, comparativ cu creşterile anterioare.
În vara anului 2008 Scandia Română a demarat campania semnată de Graffiti BBDO, al cărei concept a derivat din poziţionarea Paté Sibiu ca şi „marcă românească de tradiţie”, un produs care prin reţeta şi ingredientele sale a rămas aproape de ceea ce altădată se prepara în gospodărie. S-a dorit aducerea în prim-plan a „tradiţiei”, cuvânt definitoriu pentru marca Paté Sibiu.
A fost reafirmată calitatea de marcă tradiţională a Paté Sibiu, vorbind în primul rând despre zona geografică a Sibiului, locul în care s-a născut reţeta şi marca – un spaţiu în care obiceiurile sunt în continuare vii – şi în al doilea rând, redescoperind şi readucând în atenţie tradiţii păstrate cu dedicare până în ziua de astăzi. Astfel, meşteşugurile ilustrate în campanie reprezintă în materie de artizanat ceea ce Scandia semnifică prin produsele sale, din punct de vedere al tradiţiei culinare.
Paté Sibiu este cea mai puternică marcă locală premium de paté, disponibilă pe piaţa românească, dominată de mărcile mainstream. Paté Sibiu se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 35-50 ani, cu educaţie şi venit mediu şi ridicat, care au un stil de viaţă modern şi care consideră mâncarea tradiţională românească ca fiind un standard pentru mâncarea bună şi sănătoasă. Astfel, Paté Sibiu promovează calitatea, tradiţia românească fiind valoarea centrală a mărcii.
Meşteşugurile tradiţionale locale au fost prezentate în campanie în forma lor autentică. Personajele care apar în cele două spoturi TV, „Ţesătoarele” şi „Pălărierii”, nu sunt actori, ci meşteri adevăraţi, în fiecare spot aparând mai multe generaţii, familii de meşteri. Demonstraţia de măiestrie pe care o fac este la rândul ei autentică, respectând cu sfinţenie etapele migăloase ale fiecărui meşteşug, iar cuvintele pe care le spun le aparţin în totalitate.
”A fost creată o regiune geografică fictivă, numită „Ţara Sibiului” şi am făcut din acest spaţiu zona în care tradiţiile româneşti şi valorile sunt încă vii şi puternice. Poveştile pe care le-am expus (cea a pălărierului, a ţesătoarelor) sunt poveşti ale unor oameni a căror existenţă se bazează pe respectarea şi preţuirea tradiţiilor şi valorilor româneşti, în vederea realizării unor produse de calitate pe care oamenii le apreciază. Exact ca Paté Sibiu”, afirmă Dan Şendroiu, Strategic Planner Graffiti BBDO.
„Strategia campaniei Paté Sibiu întăreşte poziţionarea mărcii şi face un pas mai departe, materializând tradiţia românească, care a fost dintotdeauna valoarea centrală a acesteia. În urma campaniei, Paté Sibiu a punctat consistent (depăşind aşteptările noastre) la atribute importante pentru consumator, precum <
Rezultatele au fost vizibile şi în cresterea vânzărilor, aceasta fiind de peste cinci ori mai mare decât creşterile anterioare. Piaţa românească de paté de ficat este dominată de două mărci de paté, ambele aparţinând companiei Scandia Română. Este vorba despre Paté Bucegi (din categoria mainstream), liderul absolut pe piaţa de paté de ficat cu o cotă volumică de aproximativ 32 % şi Paté Sibiu, produs premium, ce a înregistrat o cotă volumică de aproape 15 % la finalul lui 2008. Compania Scandia Română, lider de piaţă pe piaţa produselor în conservă a atins la sfârşitul anului trecut o cotă valorică de peste 62% din piaţa de paté şi de aproximativ 60% pe segmentul întregii categorii de conserve (paté, paté vegetal, carne, mâncăruri).