La inceputul lunii noiembrie, Asociatia Environ, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Romprest, a demarat campania “Alunga fantomele electronicelor vechi”. Voluntarii implicati in campanie au deja primele rezultate, care sunt mai mult decat incurajatoare : 2325 de kg de DEEE-uri. Acestea provin de la asociatiile de locatari, institutiile si companiile din sectorul 1. Campania se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Astfel, sectorul 1 al Capitalei a devenit primul care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program functional de constientizare si colectare selectiva a DEEE. Campania va avea si o componenta competitionala, menita sa stimuleze colectarea DEEE-urilor. Rezultatele vor fi comunicate in cadrul Galei din 30 noiembrie, unde vor fi premiate cele mai verzi asociatii de locatari, institutii, companii si cetateni ai sectorului 1 Bucuresti.
La inceputul lunii noiembrie Asociatia Environ a demarat campania « Alunga fantomele electronicelor vechi ». Aceasta se deruleaza pe durata intregii luni si este organizata in parteneriat cu Romprest si Primaria Sectorului 1 Bucuresti. Campania nu isi propune doar colectarea selectiva a DEEE-urilor din sectorul 1, ci si constientizarea populatiei in ceea ce priveste pericolul reprezentat de acestea. Componenta competitionala a campaniei vine in sprijinul celor doua obiective mentionate, urmarind stimularea colectarii si a lucrului in echipa.
Echipele de voluntari implicate in campanie au avut o activitate intensa in primele 2 saptamani. Au intrat in contact cu institutiile si companiile aflate in sectorul 1 al Capitalei si au reusit sa adune deja 2325 de kg de DEEE uri. Cifrele sunt imbucuratoare, iar felul in care societatile au raspuns acestui demers demonstreaza faptul ca initiativa este necesara si binevenita. Institutul Cultural Roman conduce detasat in topul verde, urmat de Radio Difuziunea Romana si de Clubul Copiilor nr. 1 « Ciresarii ». Nici asociatiile de locatari nu au ramas indiferenti la campanie si au intrat in competitia propusa de initiatorii campaniei. Calea Grivitei este unul dintre bulevardele cu locuitorii cei mai ecologisti, cel putin pana in aceasta etapa. Faptul ca DEEE – urile sunt preluate cu titlu gratuit incurajeaza comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator.
Competitia isi va desemna castigatorii desemnati pe 30 noiembrie, in cadrul Galei de Premiere. Organizatorii au prevazut trei categorii de premii, dupa cum urmeaza :
1. Asociatii de locatari – Cea mai „verde” Asociatie de locatari
2. Institutii – Cea mai „verde” institutie din Sectorul 1
Companii – Companie „libera” de DEEE-uri
3. Cetateni – Cel mai EcoActiv cetatean al Sectorului 1
Regulamentul concursului este disponibil pe www.environ.ro, in sectiunea dedicata campaniei.
« Felul in care institutiile, companiile si cetatenii raspund campaniei noastre ne bucura si ne incurajeaza sa continuam sa organizam astfel de actiuni. Asa cum am prevazut, eforturile conjugate ale Asociatiei Environ, Romprest si Primariei Sectorului 1 duc la un rezultat pozitiv si verde. Colectarea selectiva este un obicei care trebuie sa ne intre tuturor in reflex, fara a fi considerat un efort. Asteptam cu mult interes sa ne cunoastem castigatorii, in cadrul Galei de pe 30 noiembrie» declara Andrei Orban, Presedintele Asociatiei Environ, initiatorul campaniei.
Pentru o buna derulare a proiectului, vor exista puncte de informare la sediile Environ, Romprest, ca si in cadrul Primariei sectorului 1. Doritorii vor putea apela numarul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.
{mosloadposition user9}