Lucian Dragoş Bogdan
Editura Tritonic
236 de pagini pe care nici nu ai idee când le-ai terminat de citit. O poveste captivantă care te poartă în Alba Iulia, în medii diverse, care îţi prezintă oraşul modern prin ochii unei persoane de 40 de ani, care îşi aduce aminte de comunism, de vechi fabrici, linii de tramvai şi diverse momente care l-au marcat.
Dinu este un bărbat de 40 de ani care, când era adolescent, visa să fie liber. Acum este căsătorit cu Veronica, o soţie care s-a schimbat mult faţă de cum era când a cunoscut-o. Are doi copii la care ţine foarte mult, un serviciu care nu îi place în mod deosebit şi trece prin criza bărbatului de 40 de ani.
Numai că pe el nu îl tentează vreo domnişoară de douăzeci de ani, ci ideea de a fi altcineva, de a fi liber, de a fi un fel de erou. Când un prieten poliţist îi vorbeşte despre nişte oameni ai străzii care sunt decapitaţi şi cărora li se fură organele, Dinu decide să se deghizeze în cerşetor şi să încerce să afle mai multe informaţii.
Numai că există o diferenţă foarte mare între realitate şi modul în care se întâmplă lucrurile în cărţile şi filmele preferate, paralele de altfel făcute constant în carte de personajul principal. Cum va reuşi să supravieţuiască şi dacă va afla ceva util, vă las pe voi să descoperiţi.
Adaug doar că povestea este captivantă, există mult dialog, răsturnări de situaţie, personaje interesante, iar finalul te face să vrei să începi imediat următorul volum al seriei. „Vânătorii de capete” este un roman poliţist bine scris, cu umor, acţiune, personaje care evoluează, totul ancorat în realitatea noastră.