Editura Arthur şi Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) vă invită sâmbătă, 9 februarie, de la ora 11.00, la atelierul de lectură şi activităţi creative Micile miracole, susţinut de Daniela Mişcov şi Andrei Mişcov.
Vedeta acestui atelier este Un urs pe nume Paddington, volum semnat de Michael Bond, apărut la Editura Arthur.
Ai acasă un ursuleţ de pluş care îţi e prieten? Nu contează dacă e panda, koala sau polar, ia-l cu tine la atelier!
Îl veţi cunoaşte pe Paddington, ursuleţul căruia îi place marmelada, şi veţi porni cu el într-o aventură emoţionantă în „lumea oraşului”.
Atenţie, locurile sunt limitate, aşa că asigură-te că îţi rezervi unul dintre cele 15 locuri la numărul de telefon 0756 158 766.
Preţul unui bilet este de 35 de lei pentru fiecare copil.
„Un urs pe nume Paddington’ de Michael Bond
O zi caldă de vară pe peronul unei gări, lume multă, gălăgie şi… un colţ întunecat. Acolo stă cuminte pe o valiză un urs cu ochi rotunzi, acoperiţi de o pălărie cu boruri largi.
De unde vine şi ce caută în gara Paddington veţi afla călătorind cu noi în lumea plină de aventuri a misteriosului urs.
„Îl respect foarte mult pe Paddington… În Marea Britanie, e o adevărată instituţie.”
Stephen Fry
Sunt foarte multe cărţi frumoase pentru copii. Uneori, avem norocul să întâlnim capodopere. Foarte rar însă ne iese în cale o carte despre care să ştim, încă de la primele rânduri, că o vom iubi mereu. Şi că o vom iubi atât de mult, încât le-o vom citi cu drag copiilor noştri şi, mai târziu, o vom reciti alături de copiii acestora.
Am adunat cu grijă câteva astfel de bijuterii. Acestea sunt Cărţile lui Radu…
Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Ilustraţii de Peggy Fortnum
paperback, 137 p., 165×225
ISBN: 978-606-8044-14-9
Colecţia Cărţile lui Radu
Michael Bond (n. 13 ianuarie 1926, la Newbury, în Marea Britanie) este autorul a peste o sută de cărţi. A copilărit în Reading, unde a studiat la o şcoală catolică. A abandonat şcoala la vârsta de 14 ani şi a lucrat un an în biroul unui avocat, apoi s-a alăturat echipei tehnice de la BBC. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi-a îndeplinit serviciul militar atât în cadrul forţelor terestre britanice, cât şi în cadrul forţelor aeriene.
Publicarea primei povestiri în revista London Opinion a însemnat începutul unei noi cariere, dar până să devină în exclusivitate scriitor, Bond a lucrat mult timp ca operator de televiziune pentru BBC. Cea mai faimoasă creaţie a lui şi-a găsit inspiraţia într-un ajun de Crăciun. Se adăpostise de ninsoare în magazinul Selfridges şi a văzut un ursuleţ de pluş abandonat pe un raft. Aşa s-a născut povestea Un urs pe nume Paddington, publicată pentru prima oară în 1958. Cartea a generat o serie de volume ilustrate despre ursul Paddington şi numeroase proiecte destinate copiilor de toate vârstele. Aventurile lui Paddington au fost traduse în 30 de limbi şi s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. În gara Paddington din Londra există o statuie din bronz a ursului.
Bond a scris şi alte serii adresate copiilor – Olga da Polga, Monsieur Pamplemousse ş.a. Pentru contribuţia adusă literaturii destinate copiilor, Michael Bond a primit două recunoaşteri speciale. În 1997 i s-a decernat Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2002 i-a fost expus tabloul în Galeria Naţională a Portretelor din Londra, cu prilejul sărbătoririi a o sută de ani de literatură pentru copii. În 2007, Universitatea Reading i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa în Litere. Michael Bond locuiește la Londra, nu departe de gara Paddington.
Peggy Fortnum (n. 23 decembrie 1919, în Harrow, Middlesex, în Marea Britanie) este ilustratoare de carte. Înainte de a se dedica întru totul ilustraţiei de carte, a fost profesoară de artă, pictoriţă şi designer vestimentar. A ilustrat peste şaizeci de cărţi. Cele mai cunoscute sunt ilustraţiile create pentru personajul Paddington al lui Michael Bond. Deşi iniţial desenele fuseseră concepute în alb și negru, acestea există şi în variantă color, datorită altor artişti, printre care şi nepoata ei, Caroline Nuttal-Smith.