Compania Unilever sărbătorește mâine, alături de întreaga planetă, Ziua Mondială a Apei. Unilever și-a luat angajamentul de a proteja resursele Pământului prin dezvoltarea unui plan de sustenabilitate în care apa joacă un rol esențial.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, vă invităm să descoperiți un infografic despre importanța acestei materii, precum și sfaturi pentru reducerea consumului casnic de apă.
Deficitul de apă este o problemă din ce în ce mai mare în lume, care se agravează odată cu schimbările climatice și creșterea populației. Până în 2050, peste 2 miliarde de oameni vor locui în țări sau regiuni cu acces redus la apă potabilă.
Pentru a construi o afacere sustenabilă, Unilever reduce cantitatea de apă folosită în procesul de producție – de la identificarea materiei prime, până la design-ul de produs.
Începând cu anul 2008, compania a redus amprenta de apă pentru peste 1.600 de produse în 7 țări cu deficit de apă. Printre acestea, se numără China, India și Statele Unite.
Abordarea strategică a Unilever presupune reducerea apei din:
– Producțiile agricole pentru alimente,
– Fabrici, atât în procesul de producție, cât și ca materie primă,
– Utilizarea produselor de către consumatori pentru spălarea rufelor, baie, curățenie și gătit.