Vineri, 14 iunie, începe cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, evenimentul dedicat artelor spectacolului care a pus România pe harta culturală a lumii. Pentru al 16-lea an, UniCredit Bank este partener oficial FITS și continuă să susțină festivalul.
Tema acestei ediții, Arta de a dărui, oglindește motivele pentru care UniCredit alege să se implice în Festival: FITS dăruiește oamenilor experiențe intense, povești care inspiră și provoacă reflecții, emoții, călătorii în universul exterior și în cel interior. Astfel, dăruind artă de înaltă calitate publicului FITS, UniCredit investește în lucrurile care contează pentru acesta.
Anul acesta vor avea loc peste 540 de evenimente oferite de 3.300 de artiști din 73 de țări, cu 75 de locuri în care publicul se poate bucura de teatru, dans, carte, muzică, poezie, conferințe, ateliere – artele spectacolului la superlativ.
„Ne bucurăm să fim din nou alături de FITS și să le dăruim participanților o experiență de neuitat. În spiritul temei de anul acesta, Arta de a dărui, avem un proiect special «Copacul care dăruiește», o proiecție interactivă în Piața Mare prin intermediul căreia spectatorii pot trimite gânduri bune pentru cei din jur și vor vedea cum acestea se transformă în artă. Ca parte a angajamentului nostru față de FITS și față de comunitatea sibiană, investim constant în Fabrica de Cultură, pentru ca aceasta să devină unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa. În plus, în acest an susținem expoziția de lampioane «Lantern Festival», o tradiție chinezească veche de secole, la Muzeul Astra. Credem cu tărie că proiectele culturale contribuie direct la progresul social și economic al societății și, de aceea, alegem să ne implicăm în cele care contează pentru români”, spune Cătălina Roman, Director de Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.
Pe 20, 21 și 22 iunie, începând cu ora 21:30, Piața Mare va fi gazda unei proiecții inedite, intitulată „Copacul care dăruiește”, formată din gândurile bune trimise prin intermediul aplicației de mobil FITS2019. Fiecare gând se va transforma nu doar în artă, ci și într-o donație din partea UniCredit pentru proiectul teatral Tramvaiul Sibiu-Rășinari.
Aplicația FITS, actualizată și anul acesta de către UniCredit Bank, are acum dimensiuni interactive și vine în sprijinul participanților cu informații în timp real despre spectacole și posibilitatea de a achiziționa bilete. Aplicația poate fi descărcată din Google Play pentru Android, din AppStore pentru IOS și de pe site-ul www.unicredit.ro/fits.
Totodată, UniCredit susține și realizarea broșurii program, singurul format tipărit cu informații despre orarul spectacolelor. Aceasta va fi distribuită gratuit publicului din Sibiu.
Fabrica de Cultură este un centru cultural pornit acum cinci ani cu un singur spațiu de joc, Sala Faust, și care a crescut, ajungând să cuprindă în prezent Sala Lulu, Sala Eugenio Barba și un spațiu exterior, amenajat special pentru spectacolul Metamorfoze. Este susținută de UniCredit Bank încă de la transformarea halelor industriale de 10.000 mp într-un spațiu dedicat artelor spectacolului, banca asumându-și un angajament pe termen lung pentru susținerea dezvolării acestui spațiu într-unul dintre cele mai mari centre de profil din Europa.
La final de festival, UniCredit Bank susține una dintre surprizele evenimentului: “Lantern Festival – China în 20 de legende”, care va fi organizată la Muzeul Astra. O tradiție chinezească, veche de secole, Lantern Festival este o expoziție de lampioane de hârtie care simbolizează legende sau tradiții chinezești: “Tărâmul urșilor panda”, „Patru anotimpuri”, „Anul Nou Chinezesc”, „Pasajul florilor”, „Concertul insectelor”, „Drumul binelui”, „Dragonul”, „Fantezia florilor” sau „Poarta Salutului”. Aceasta poate fi vizitată până pe 4 august.
Grupul UniCredit are o tradiție îndelungată în sprijinirea culturii, având convingerea că aceasta este un mod de a promova progresul social și economic, dar și de a încuraja dialogul cu privire la inovație, coeziunea socială și sentimentul de apartenență.