iate, dar stresul la care le supunem zilnic creează efectul opus. Altfel spus, un set de obiceiuri proaste care, în timp, pot afecta chiar și matricea unghiei. Fără să ne gândim astfel că, aspectul unghiilor este unul dintre cei mai importanți indicatori ai stării noastre de sănătate.
Cum să recunoști unghiile sănătoase și frumoase? Cu o suprafață netedă, o rezistență bună și o culoare roz. Pe scurt, frumoase și naturale!
De aceea, nici cea mai mică schimbare nu trebuie subestimată. Ia măsuri din timp!
Așadar, cum poți avea unghii puternice și sănătoase chiar la tine acasă?
Cheia pentru o manichiură perfectă nu este culoarea, nici ustensilele pe care tu sau manichiurista le folosiți, ci totul stă în rutina de îngrijire. Cu toate acestea, multe dintre noi nu realizăm cât de important este să avem grijă de mâinile și unghiile noastre, mai ales că acestea sunt folosite la fel de mult ca oricare altă parte a corpului. De la spălatul vaselor, până la alte activități pe care le facem zi de zi, toate pot afecta sănătatea unghiilor noastre.
„În general, cel mai bun mod de a-ți menține unghiile sănătoase constă în eliminarea obiceiurilor proaste. Ia aminte: Poartă mănuși atunci când faci treburi casnice și de grădinărit, nu-ți mai roade unghiile, și nu uita să îndepărtezi oja de pe acestea! De asemenea, o dietă bogată în vitamine și minerale și o bună igienă sunt cea mai bună strategie pentru a-ți face unghiile să crească rapid și mai puternice. Trebuie să știi că cel mai bun moment pentru a-ți îngriji unghiile și a le face să crească este noaptea. Pentru asta, ai nevoie doar de măști pe care să le lași să acționeze peste noapte. Acestea redau unghiei nutrienți și substanțe hidratante, restabilind proteinele, oligoelementele și apa, de care unghiile sunt lipsite de multe ori . În acest caz, cei mai buni aliați sunt acidul hialuronic, alantoina, aminoacizii vegetali și untul de shea. Pentru rezultate garantate, combină masca cu un masaj care reactivează circulația.”, recomandă Diana Marandiuc, Education Manager OPI Romania.
În plus, iată câteva sfaturi care să te ajute să ai unghii puternice și sănătoase, chiar la tine acasă:
Ia zilnic vitamine
Vitaminele precum biotina ajută la întărirea unghiilor. De asemenea, poți discuta cu medicul tău pentru a-ți recomanda alte variante de vitamine.
Evită substanțele puternice
Dacă vrei să-ți ții unghiile curate, evită expunerea lor la substanțe puternice care se pot găsi în săpunuri antibacteriene, săpunuri de vase sau chiar în produse destinate îndepărtării lactului de unghii. Și așa cum am amintit mai sus, atunci când speli vasele, poartă mănuși pentru a-ți proteja mâinile!
Nu-ți roade unghiile!
Da, acesta este un obicei practicat de multe persoane, mai ales ca urmare a vieții stresante pe care o avem în ziua de azi. Totuși, ia în calcul că, de la o vârstă, acest obicei nesănătos nu mai este o joacă. Pe lângă faptul că nu este deloc atractiv, este și foarte nesănătos pentru unghii și organism.
Optează pentru unghiile scurte
Dacă niciodată nu ai reușit să ai unghiile lungi și puternice, nu te mai chinui! Menține-le la lungimi scurte, constant. Astfel, va fi mult mai greu să le rupi sau să le agăți. În plus, îți va fi mai ușor să le îngrijești.
Hidratează!
„Este important să reţii că unghiile au nevoie de aceeaşi hidratare de care au nevoie şi mâinile. Aşa că, nu uita să aplici o cremă hidratantă pe cuticule şi unghii şi să masezi uşor. În special în sezonul rece este foarte important să hidratezi unghia și cuticula. Optează pentru o loțiune pentru unghii și asigură-te că aplici o cremă de fiecare dată când te speli pe mâini. Poți folosi linia de loțiuni pentru mâini și cuticule OPI’s Avoplex, tratamente infuzate cu ulei de avocado.”, punctează Diana Marandiuc.
Urmează aceste sfaturi și rezultatele nu vor întârzia să apară!