Pentru cumpărătorii de mașini second hand, există mai multe „capcane” pe care Cebia, o companie care ajută de 30 de ani oamenii să nu cadă pradă fraudelor, le poate detecta înainte de o asemenea achiziție importantă.
Majoritatea celor care achiziționează o mașină uzată au auzit de accidente „ascunse” și kilometraje date „înapoi”. Ei bine, acestea pot fi doar o parte din problemă. Un aspect cel puțin la fel de important e să verificăm dacă mașina a fost furată. Deși, statistic vorbind, procentul mașinilor furate scoase la vânzare, ar putea să vă ferească de ceva extrem de neplăcut, e mai bine să verificați întotdeauna istoricul mașinii.
Puțini știu că o mașină furată poate fi confiscată de poliție în orice moment, fără nicio rambursare: ați cumpărat o mașină furată, neverificată, rămâneți și fără mașină, și fără bani!
De asemenea, trebuie știut că riscul nu depinde în vreun fel de vechimea mașinii: atât mașinile mai noi, cât și cele vechi – promovate ca „ocazie” – pot fi raportate ca furate. Este posibil, totodată, ca nici vânzătorul să nu știe că mașina e furată – depinzând la a câta „mână” e autovehciulul respectiv.
În imaginea de mai jos, aveți un caz real de mașină depistată ca fiind furată pe siteul Cebia. O limuzină de top, declarată furată chiar în România.
O verificare vă scutește de necazuri foarte mari. Atenție la ce cumpărați! Verificați mereu istoricul auto pe site-ul nostru, obținând un raport complet despre avarii și accidente, eventuale daune totale, kilometrajul real, țara de origine, anul real de fabricație, furtul, reviziile etc. De asemenea, puteți vedea fotografii reale ale mașinii pe care doriți s-o cumpărați de la diverse reparații, dacă a fost cazul.
Detalii, pe https://ro.cebia.com/