Din ce în ce mai mulți români sunt tentați de ideea de a călători singuri
Călătoritul solitar, ca orice alt tip de călătorie este un lucru obișnuit pentru europenii din vest și pentru australieni, brazilieni, canadieni și mulți alți călători pasionați din toate părțile globului. Deși în România călătoritul de unul singur este încă un subiect tabu și ridică diferite semne de întrebare, din ce în ce mai mulți călători și mai ales călătoare descoperă de ce acest mod de a călători poate da dependență.
Indiferent de motivele pentru care cineva dorește să călătorească singur, care sunt nenumărate, pornind de la dorința de a ajunge într-un loc în care niciun prieten nu dorește, concediu mai lung decât partenerul sau inexistența unui partener de călătorie, depășirea unui moment dificil din viață, până la dorința de a avea o vacanță numai pentru propria persoană, sau de dezvoltare personală, sau o nevoie momentană de liniște și singurătate, cu toții învață că au câștigat mult dint-o astfel de experiență.
Beneficiile sunt multiple: mai multă încredere în forțele proprii, cunoaștere personală, chiar luarea unor decizii majore în privința viitorului – este cu mult mai ușor odată ce nu mai sunt ascultate alte voci. Fiecare învață lucruri noi despre viață, reflectă mai mult, pentru că are timpul să o facă, să privească mai profund realitatea înconjurătoare. Și să își facă mulți prieteni din tot atât de multe culturi. Să învețe despre toleranță.
”Deși sunt mulți români care au călătorit singuri, sunt și mai mulți care își doresc să o facă și au rețineri, temeri, de cele mai multe ori nejustificate. Nu există un pericol mai mare în a călători singur decât a călători în grup, chiar dimpotrivă, călătorii singuri fiind mai prudenți. Am călătorit singură în 12 țări până acum, Portugalia, Spania, Italia, Anglia, dar și Cuba, Malaezia, Indonezia, Tailanda, Hong Kong, etc. iar în cea mai lungă călătorie, cea de peste 2 luni în Asia de Sud-Est am cunoscut mulți europeni care îmi spuneau că sunt singura româncă pe care au întâlnit-o și că nu știau că și românii călătoresc singuri.
Am cunoscut multe alte fete care au călătorit singure și care m-au inspirat, așa că la rândul meu am dorit să îi încurajez pe alții, scriind pe blogul personal despre experiențele mele, realizând interviuri cu prieteni și cunoscuți care au călătorit singuri și postând diferite recomandări și sfaturi care se regăsesc în rubrica dedicată călătorilor solo din website.
Am făcut chiar și o întâlnire cu cititorii, cu tema ”Cui i se potrivește să călătorească singur/ă”, întâlnire care a fost foarte bine primită, ceea ce mi-a demonstrart, încă o dată, interesul mare pentru acest tip de călătorie. ” Mirela Șurghie, travel blogger la Extravita.ro și Trolleypacker.com
În străinătate lanțuri mari hoteliere au început să își adapteze oferta pentru persoanele care călătoresc singure, iar companii de croazieră au redimensionat cabinele pentru a nu mai percepe ”penalizarea” de single la cazare. Totodată sunt dedicate siteuri și forumuri întregi pe acest segment, la fel ca pe oricare altul: călătoriile cu copii, în cuplu, pentru adolescenți, pentru seniori, etc.
Fiecare călătorie are ceva special și cu siguranță există un moment în viață în care fiecare se gândește să călătorească singur. Și secretul descoperit de cei care merg singuri în excursie este că îi apropie, nu îi îndepărtează de cei dragi.
Mai multe informații pe www.extravita.ro
{mosloadposition user9}