• Provocată de OMV, o echipă de profesori ai Universității Tehnice din Cluj Napoca a conceput un experiment de evaluare a impactului benzinelor disponibile la pompă în România asupra depunerilor din motor.
• Rezultatele experimentului vor fi prezentate tuturor șoferilor din România începând cu 3 septembrie, prin Caravana OMV MaxxMotion 100plus.
Începând cu data de 3 septembrie, o echipă formată din piloți ai Napoca Rally Academy și specialiști OMV vor vizita 12 orașe din România, în cadrul unei caravane powered by Scania. Caravana va opri în stațiile OMV din marile orașe pentru a le prezenta șoferilor rezultatele studiului realizat de profesorii Univeristății Tehnice din Cluj, care demonstrează de ce este combustibilul OMV MaxxMotion 100plus diferit.
Potrivit profesorilor din Cluj, „calitatea carburantului este principalul factor care influențează arderile interne, ceea ce poate afecta viata motorului. În cazul unor arderi incomplete, se pot dezvolta depuneri de carbon pe supapele de admisie. În plus, din cauza acestora, se poate deteriora raportul de admisie dintre aer și carburant în motor, iar performanțele mașinii vor avea de suferit. Tocmai de aceea, carburantul OMV MaxxMotion 100plus are o eficiență crescută și asigură funcționarea optimă a motorului, demonstrând astfel o contribuție importantă la prelungirea duratei de viață a motorului.”
„Ceea ce ne motivează este dorința de a le oferi clienților noștri, în permanență, cei mai performanți carburanți, alături de o gamă variată de produse și servicii de cea mai înaltă calitate, în linie cu promisiunea brandului OMV – We care more. Tocmai de aceea, ne bucurăm că avantajele calitative înregistrate până acum de benzina OMV MaxxMotion 100plus sunt confirmate și de specialiștii Universității Tehnice din Cluj”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.
Universitatea Tehnică din Cluj a făcut publice rezultatele experimentului științific, în cadrul căruia au evaluat impactul combustibilului asupra motorului mașinii. Rezultatele studiului au confirmat, așadar, faptul că benzina de performanță OMV MaxxMotion 100plus reduce considerabil cantitatea de sedimente depozitate pe valvele motorului.
„În cadrul cercetării, am testat performanțele carburanților măsurând depunerile din motor pe trei cicluri diferite. Primul ciclu fost alimentat cu benzină neaditivată, cel de-al doilea a fost alimentat alternativ cu benzină neaditivată și, ocazional, cu benzină de performanță OMV MaxxMotion 100plus, iar cel de al treilea a fost alimentat exclusiv cu benzina de performanță OMV MaxxMotion 100plus. Motoarele respective au fost supuse unui efort echivalent cu parcurgerea a 3.000 de kilometri, cu condiții variate de trafic, atât urban cât și în afara orașului, conforme cu distanța medie parcursă de un șofer român în anotimpul estival. Rezultatele finale au arătat că motorul alimentat doar cu benzina de performanță OMV MaxxMotion 100plus a redus cu 93% depunerile de pe supapele de admisie, comparativ cu alte benzine neaditivate”, a declarat Bogdan Varga, Profesor PhD. Habil. Eng., Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice Cluj Napoca.
Mai multe detalii despre cercetarea profesorilor clujeni, dar și despre Caravana OMV și parcursul acesteia puteți afla pe pagina de Facebook OMV România.
OMV Aktiengesellschaft
OMV produce și comercializează petrol și gaze, energii inovatoare și soluții petrochimice de înaltă calitate – într-un mod responsabil. Cu 20.700 de angajați în 2017, OMV Public Company este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază. Producția zilnică din 2017 a fost de aproximativ 348.000 bep / zi. În Downstream, OMV operează trei rafinării cu o capacitate anuală de procesare de 17,8 milioane de tone și mai mult de 2 000 de stații de distribuție în zece țări, la sfârșitul anului 2017. OMV gestionează instalațiile de depozitare a gazelor în Austria și în Germania; filiala sa, Gas Connect Austria GmbH, operează o rețea de gazoducte în Austria. În 2017, volumul vânzărilor de gaz au ajuns la 113 TWh.