Agora Media a organizat astăzi o conferinţă dedicată soluţiilor de securitate a datelor.
Agora Media, în parteneriat cu CIO Council şi Institutul Bancar Român au organizat astăzi conferinţa „Prevenirea pericolelor IT şi non-IT (Securitate)”. „Subiectele de astăzi au în vedere toate aspectele de securitate, de la spam, malware, viruşi, nevoia de protecţie a datelor inclusiv din interiorul sau exteriorul organizaţiei”, a precizat Romulus Maier, director general Agora Media SA, în deschiderea evenimentului.
Felix Enescu, preşedintele CIO Council, a propus o paralelă între ceea ce există în România pe domeniul securităţii şi ceea ce se întâmplă la nivel mondial, bazându-se pe cifrele Gartner din statisticile ultimei săptămâni. „Adevărata măsură este dată de investiţiile în bani acordate domeniului securităţii. Astfel, un procent de 5,41% din bugetul IT este alocat securităţii,inclusiv cu sistemele de disaster recovery. În domenii precum cel financiar bancar, procentul ajunge la 6,9%. Este evident o diferenţă de nivel între industriile IT mature şi perioada de construcţie şi modernizare actuală la noi”, a observat Felix Enescu. O companie cheltuie în medie între 10.000 şi 11.000 de dolari pe an cu securitatea.
În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai companiilor RedHat, BitDefender, IT Secure Pro, LASTING System, Axel Soft IT Group, GECAD NET, Bull, EMC2, Aruba au prezentat soluţiile şi serviciile de securitate pe care le propun companiilor. Prezentările şi dezbaterile din cadrul conferinţei s-au axat pe conceptele şi soluţiile IT&C de ultimă oră legate de nevoile companiilor de a obţine rapid răspunsuri pentru a putea lua decizii.
“Prin sistemul Open Source rezolvarea problemelor de securitate se face mult mai simplu, mai rapid. Prin Red Hat update-urile disponibile periodic sunt foarte importante din punct de vedere al securităţii. Practic, orice problemă se rezolvă în decurs de ore sau maxim trei zile, acest timp fiind necesar pentru a depăşi etapele de testare”, a declarat Dragoş Manac, Lead Operations Manager SNS, partener Red Hat în România.
Pe plan militar global lupta se desfăşoară oarecum în surdină şi în regiuni cât de cât limitate geografic, însă pe plan civil ea este cât se poate de „fierbinte”. Indiferent că este vorba de viruşi, viermi, troieni sau, mai nou, phishing, atacurile externe asupra reţelelor informatice sunt constante şi din ce în ce mai feroce. Iar la acestea se adaugă atacurile interne din sânul organizaţiilor, reprezentate de neglijenţe, scurgeri de informaţii şi furturi de date. Victimele nu se mai numără pe câmpul de luptă, ci se adună în sume de bani transferate ilegal dintr-un cont în altul şi în mii de oameni care îşi plâng pierderile financiare suferite.
Conferinţa „Pericole IT şi non-IT” a fost promovată cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, portalul acasa.ro, Clubafaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, MediaLook, Wall-Street, eWeek România, Agora News, PC Magazine şi Channel Partner România.
{mosloadposition user10}