● Uzina MINI din Oxford a construit peste 11.000 unităţi MINI Cooper SE de începerea producţiei ● În 2021, o treime din modelele MINI Hatch (3 uşi) produse aici se estimează că vor fi electrice ●
Bucureşti/Oxford. Uzina MINI din Oxford a atins un nou reper semnificativ prin construcţia a peste 11.000 de automobile MINI Electric de începerea producţiei, prag obţinut chiar înainte de pauza de vară anuală a uzinei.
Prezentat în iulie 2019, în timpul celei de-a 60-a aniversări a mărcii, primul model full electric de la MINI este integrat complet în procesul de producţie de la Oxford, ieşind de pe aceeaşi linie de asamblare ca şi modelele cu motoare termice. MINI Electric este al doilea model MINI electrificat din portofoliul mărcii, akături de MINI Countryman plug-in hybrid. Primele livrări în România au început în luna mai.
David George, director MINI UK, a declarat: “Suntem încântaţi că MINI Electric este un asemenea succes, iar clienţii adoră maşina atât de mult pe cât o facem şi noi. Este fantastic să vezi popularitatea tot mai mare a automobilelor electrificate”.
Nivelul ridicat de flexibilitate al uzinei din Oxford înseamnă că producţia MINI Electric poate fi ajustată în funcţie de cererea globală. Creşterea popularităţii automobilelor electrice înseamnă că anul viitor fiecare al treilea MINI Hatch (3 uşi) construit la uzina din Oxford este de aşteptat să fie un model full electric.
Peter Weber, directorul executiv al uzinei MINI din Oxford, a afirmat: “Toţi cei de la uzina din Oxford sunt extrem de mândri că munca intensă depusă pentru integrarea MINI Electric în producţie a dat rezultate, maşina dovedindu-se atât de populară în rândul clienţilor din lumea întreagă. Ca domiciliu pentru marcă, ne oferă o satisfacţie imensă să construim primul automobil full electric din portofoliul MINI – aici, la Oxford, pentru export global”.
Versiunea originală Mini, creată de Sir Alec Issigonis în 1959, a apărut pe fondul crizei ţiţeiului din Suez şi a cererii pentru automobile accesibile.
MINI Electric este unul dintre cele automobile electrificate pe care BMW Group le oferă în prezent prin mărcile din portofoliul său. Acest număr va fi crescut la un total de 25 de modele electrificate până la finalul anului 2023, peste jumătate dintre acestea urmând a fi full electrice. În Europa, BMW Group se aşteaptă ca automobilele electrificate să reprezinte 25% din vânzări în 2021, o treime în 2025 şi jumătate în 2030. Aşa cum s-a anunţat la începutul acestei săptămâni, ca parte a unui accent mai mare pe care companie îl pune pe dezvoltarea durabilă în strategia sa corporate, obiectibul este de a avea peste şapte milioane de automobile electrificate BMW Group pe şosele în următorii 10 ani – aproape două treimi dintre acestea cu tren de rulare full electric.