Autoritatea mondială în management de proiect consideră proiectul implementat de SIVECO în Malta un exemplu de excelență în domeniul educațional
Marele juriu internațional al prestigioasei competiții International Project Excellence Awards, organizate de International Project Management Association (IPMA), a publicat recent o listă a celor mai performante proiecte din lume. Una dintre cele patru recunoașteri speciale – Striving for Excellence – a fost acordată proiectului implementat de SIVECO România în Malta. Acesta are ca scop îmbunătățirea sistemului educațional maltez, prin adoptarea elementelor specifice eLearning în procesele didactice.
Proiectul de eLearning implementat de SIVECO este unul strategic pentru Malta, fiind o componentă de bază în cadrul reformei sale educaţionale. Importanța proiectului este cu atât mai mare, cu cât Malta se află în topul ţărilor europene privind eficienţa şi folosirea soluţiilor de eGovernment, implementate şi operaţionale la toate nivelurile administraţiei publice.
"Suntem fericiți şi mândri că proiectul implementat de noi pentru Ministerul Educației din Malta a fost selectat ca exemplu de excelență de către autoritatea supremă în materie de management de proiect, IPMA. Ce altă recunoaștere poate confirma mai bine valorea pe care o aduc profesorii și specialiştii IT români în proiectele internaționale, și calitatea soluțiilor IT românești? Suntem siguri că suntem pe drumul cel bun, mai ales că este pentru a opta oară când IPMA recunoaște calitatea proiectelor realizate de SIVECO, ce schimbă mentalități și generează progres pentru milioane de oameni din întreaga lume și care determină un clar profit cognitiv pentru proiectele din domeniul educației", declară Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO România.
Proiectul, implementat de SIVECO pentru Ministerului Educaţiei din Malta, a constat în realizarea unei suite de soluții de tip eLearning, compuse dintr-o vastă bibliotecă de conţinut educaţional digital pentru matematică, științe, studii sociale, limba engleză, limba malteză, geografie și istorie, un program de instruire pentru profesori şi un editor de conținut, ce permite profesorilor să îşi creeze propriile lecţii, adaptate cerinţelor elevilor. Lecţiile digitale conțin animaţii, jocuri educaţionale cu valoare pedagogică, simulări complexe şi experimente ştiinţifice, menite să contribuie, într-o manieră inovativă, la procesul de îmbunătățire a metodelor de predare, învăţare şi evaluare din Malta.
În 2013, SIVECO România a înregistrat un dublu succes în cadrul competiției internaționale organizate de IPMA, două proiecte de eLearning fiind laureate, cu medalia de aur și de bronz, la categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects".
Întâlnirea juriului competiției internaționale IPMA International Project Excellence Award a avut loc în perioada 25-26 iulie la Bruxelles, și a reunit reprezentanți din Elveția, Germania, Olanda, China și România. Premiile vor fi înmânate căștigătorilor în cadrul unei ceremonii speciale, la 29-lea Congres Mondial IPMA, ce va avea loc pe 29 septembrie, în Panama.
Organizată de IPMA, competiția International Project Excellence Award își propune să faciliteze recunoașterea proiectelor din diferite țări, industrii și organizații și de a motiva echipele pentru a dezvolta și de a îmbunătăți managementul de proiect.
Înfiinţată în 1965 în Elveţia, IPMA este cea mai mare autoritate mondială din domeniul managementului de proiect și o importantă federație non-profit, ce reprezintă peste 55 de asociații de membri, din Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, Australia şi America de Nord și de Sud.