Joi, 26 aprilie, la ora 11.00 se deschide în chioşcul din parcul Sebastian expoziţia „Lumea mea începe aici”, eveniment care face parte din proiectul Codename: Rahova, inspirat de proiectul de regenerare urbană Va Urma, si realizat in cadrul unui parteneriat intre Liceul Dimitrie Bolintineanu, Primăria Sectorului 5 si British Council.
Expoziţia conţine lucrări ale elevilor din clasele a-Va până la a – XIIa din liceul Dimitrie Bolitineanu, care vorbesc vizitatorilor într-un mod simplu şi onest despre redescoperirea spaţiului cotidian şi reflectarea acestuia în sufletul fiecăruia.
Vreţi să vedeţi cum este percepută Rahova de către tineri? Elevii expun lucrări cât mai originale, cu tehnici speciale şi pe suporturi diferite, cu abordări nonconformiste şi cu perspective noi. Temele expuse au diverse grade de dificultate, de la cele tratate de elevii claselor mai mici sub numele de „Strada Mea” la cele mai dificile, de investigare fotografică a oamenilor, clădirilor, asfaltului, vegetaţiei sau cerului. Exteriorul spaţiului de expunere a fost îmbrăcat în pânze albe lucrate manual de elevii aceluiaşi liceu, în timp de interiorul se vrea o concentrare a spaţiului întregului cartier.
Codename:Rahova cuprinde o serie de evenimente desfăşurate în perioada aprilie – iunie 2007: un concurs de istorie, denumit „Rahova:Din trecut până astăzi”, editarea unei culegeri de povestiri „Poveşti din cartier”, organizarea expoziţiei „Lumea mea începe aici” şi a încă două evenimente, un concurs de identificare a unor locuri din cartier ”Ai fost pe aici?” şi acţiunea „De azi păstrează curăţenia”.
British Council, împreună cu partenerii săi, a iniţiat şi dezvoltat timp de doi ani proiectul de regenerare urbană „Va Urma” cu misiunea de a atrage atenţia asupra potenţialului de dezvoltare a zonei Uranus – Rahova. Prin activităţile de reabilitare urbană, revigorare comercială şi activare socială a acestei zone, „Va Urma” a extrapolat şi a propus un oraş în care să ne simţim ca acasă şi o serie de activităţi prin care Bucureştiul de altădată să fie armonizat cu cel de mâine. Datorită unicităţii sale, proiectul a fost inclus ca exemplu de bună practică în catalogul Remix, catalogul României pentru Bienala de la Veneţia în 2006.
{mosloadposition user10}