Peste 50 de persoane vor alerga duminică, 15 octombrie, 2017, ca parte a echipei ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată), la Maratonul Internațional București cu scopul de a strange fonduri pentru cauza copiilor cu autism.
Echipa este formată din alergători cu experiență precum ultramaratonistul Andrei Gligor sau Traian Cristian David Matei, maratonist de performanță afiliat Federației Române de Atletism.
La start se vor afla și atleți juniori cunoscuți în comunitatea alergătorilor precum Bogdan Toader, de 14 ani, coechipierul său Victor Hetel, un adolescent cu autism care este și voluntar în cadrul ATCA, dar și decana ca vârstă a echipei, alegătoarea Marieta Șerban, de 60 de ani. Acestora li se vor alătura persoane publice precum Marius Vintilă, bloggerii Adrian Manea și Gabriela Iordan, reprezentanți media și din 24 terapeuți ai Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată.
“Pentru că am considerat că nu o medalie primită la finalul unei curse te împlinește cu adevărat, ci bucuria de a dărui, de a te implica, de a fi alături de proiecte și oameni care merită sprijiniți. Pe 15 octombrie voi alerga la Maratonul Internațional București, pentru normalitate, pentru ca cei 139 de copii speciali din centrele ATCA să poată privi spre viitor cu bucurie și încredere. Vă invit să fim împreună alături de ei. Nu vom putea să facem toată lumea un loc mai bun, dar vom putea cu siguranță să facem lumea LOR mai bună. Uitați de mine, că voi alerga duminică la maraton. Nu despre mine este vorba aici. Ci despre ei. Donațiile voastre înseamnă ore de terapie pentru ei. Înseamnă speranță. Înseamnă o rază de lumina în sufletele părinților lor.”, spune Andrei Gligor.
“Avem o echipă mare. În primul rând la suflet. Ne mândrim cu cei câțiva alergători cu experiență care sunt dedicați și cauzelor nobile, dar în egală măsură cu echipa ATCA din care fac parte oameni fără maratoane la activ, dar care dăruiesc atât de multă energie prin participarea lor la eveniment. Sper ca de aceeași dorință de a ajuta să dea dovadă și cei care decid să ne susțină cu donații, chiar și simbolice”, a declarat Anca Dumitrescu, președinte ATCA și primul specialist român acreditat internațional în terapia ABA.
Fondurile sunt necesare pentru terapia zilnică a 139 de copii, dintre care 15 sunt cazuri sociale. Terapia unui copil cu cu astfel de deficiență costă minimum 2000 de lei pe lună.
Persoanele interesate să facă donații pentru susținerea cauzei copiilor cu autism pot accesa pagina organizației aici sau opta pentru unul dintre membrii echipei ATCA, aici.