De la regizorul filmelor Şapte ani în Tibet, Numele Trandafirului
Din 25 martie în cinematografe
Independența Film anunță ca în data de 25 martie 2016 va avea loc premiera în cinematografele din România a filmului ULTIMUL LUP/WOLF TOTEM – 3D, în regia lui Jean-Jacques Annaud (Șapte ani în Tibet, Numele Trandafirului).
Filmul este o adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong și a fost filmat în întregime în China.
480 de tehnicieni, 200 de cai, aproape o mie de oi, 25 de lupi și vreo 50 de dresori și îngrijitori care s-au ocupat de animale sunt câteva dintre detaliile de producție ale filmului.
Este o producție spectaculoasă susținută de o extraordinară emoție.
Întrebat dacă a fost complicat să filmeze în chineză, regizorul francez a răspuns: „Pe platou vorbim toți aceeași limbă: cea a cinematografiei. Tehnician sau actor, fiecare știe ce are de făcut și când trebuie să facă. Singura dificultate, când nu stăpânești dialectele din film, în cazul de față mandarina și mongola, este să-ți dai seama de pronunția cuvintelor și subtilitatea accentelor. Am apelat la specialiști în cele două limbi care să depisteze greșelile de text sau de articulare a cuvintelor.“
Sinopsis:
1969. Chen Zhen, un tânăr student originar din Beijing, este trimis în Mongolia Interioară să predea membrilor unui trib de păstori nomazi. Dar, în realitate, însuși Chen are multe de învățat – despre viața din acest ținut nemărginit, ostil și tulburător, despre noțiunile de comunitate, libertate și responsabilitate, precum și despre ființa cea mai temută și venerată a stepelor – lupul. Fermecat de legătura complexă și aproape mistică dintre aceste ființe sacre și păstori, tânărul prinde un pui de lup, cu intenția de a-l domestici. Însă relația care se înfiripează între om și animal – ca și modul de viață tradițional al tribului și chiar viitorul Pământului – este amenințată atunci când un reprezentant regional al autorității centrale hotărăște să elimine prin toate mijloacele lupii din această regiune.
„Privind de departe, nu vedem niciodată ca atunci când suntem la fața locului și împărtășim viața de zi cu zi cu populația autohtonă. Am descoperit o țară și un popor diferite de cele pe care mi le închipuiam. Am fost primit cu multă prietenie, actorii și numeroasa mea echipă au întreținut cu mine cele mai bune relații. Am lucrat într-o libertate extraordinară. Am beneficiat fără îndoială de o poziție privilegiată. Dar ceea ce mi-a plăcut numaidecât a fost și o sinceritate răcoritoare. Spre exemplu, când mi se spune încă de la prima cină: „Noi, cei de aici, nu știm să facem ce faceți dumneavoastră. Nu încă. Așa că vom privi cu atenție cum faceți și, când vom fi înțeles, nu vom mai avea nevoie de dumneavoastră.” Și toată lumea ridică paharul în hohote de râs. Kampé!” – a declarat Jean-Jacques Annaud, regizorul filmului, despre experiența pe care a avut-o în China, în timpul pregătirii și filmărilor.
Jiang Rong
Jiang Rong este autorul unuia dintre cele mai răsunătoare succese ale acestui început de secol. Tradus în 30 de țări, „Totemul lupului”, singura lui operă, a fost vândut în peste 20 de milioane de exemplare, de la apariția lui în China, în 2004. Distins cu numeroase premii, dintre care prestigiosul Prix Man pentru literatură asiatică, în 2007, se vinde și astăzi la fel de bine și continuă să stârnească polemici violente în țara lui de origine. În România, romanul a fost publicat de editura Curtea Veche.
Site oficial: www.independentafilm.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Independenta.Film97
Trailer: