Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează miercuri, 21 mai, o dezbatere despre rolul designului în publicațiile de activism social cu Tzortzis Rallis, unul dintre designerii The Occupied Times of London.
Dezbaterea “Uniți desenăm și protestăm cu designerul The Occupied Times of London” va avea loc în cadrul Romanian Design Week, la Palatul Camerei de Comerț din București [Str. Ion Ghica, nr. 4], în data de 21 mai, începând cu orele 18:30.
Alături de Tzortzis Rallis, la discuție vor fi prezenți Cristian Neagoe, redactor-șef al revistei Șapte Seri și Wanda Hutira, Art Director la Graffiti BBDO.
Tzortzis Rallis a studiat graphic design și arte frumoase în Grecia, Spania și Marea Britanie, unde, dupa ce și-a încheiat studiile de masterat, a decis să se stabileasca și să lucreze ca freelancer. Tzortzis folosește comunicarea vizuală în sprijinul inițiativelor sociale și politice. Este susținătorul rețelelor de solidaritate socială grecești, co-designer al ziarului de activism social “The Occupied Times of London” și co-fondatorul Occupy Design UK.
În prezent, Tzortzis cercetează grafica de activism modernă în cadrul doctoratului pe care îl face la London College of Communication.
Cristian Neagoe a lucrat ca librar, PR, traducător, jurnalist, organizator de evenimente și agent cultural în București și New York. A scris despre artă, activism, sexualitate și viață online în diverse publicații din România și din afară, printre care: Playboy, Dilema Veche, TABU, Republik, Omagiu, Hardcomics, Aooleu, Liternet, Metropotam, Tiuk!, Umelec (Cehia), Circostrada (Franța). În prezent este redactor-șef al revistei Șapte Seri. E interesat de urbanitate, spațiu public, activism civic și de aspectele deviante, marginale, tabu ale culturii contemporane.
S-a implicat în campania pentru salvarea Roșiei Montane, participând la coagularea comunității Uniți Salvăm, fiind invitat la diverse dezbateri publice cu Dragoș Tănase (Directorul RMGC), cu membrii Comisiei Speciale Roșia Montană și alți factori de decizie.
Wanda Hutira este art director și designer, autorul a unei mari părți din vizualurile Uniți Salvăm.
Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.
Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.
Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.
Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:
//www.frontlineclub.com/about-us/
//www.frontlineclub.com/romania/
https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest
Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.