Tudor Constantinescu, jurat Top Chef, alături de Joseph Hadad și Nicolai Tand, are o poveste de viață extraordinară: a reușit singur, muncind zi și noapte, să creeze unul dintre cele mai puternice brand-uri, Chocolat. Înainte de a ajunge sã îşi rafineze gustul, le-a dat ceva bãtãi de cap alor lui.
„Când venea momentul mesei, era ceva incredibil. Dacã ciorba nu arãta bine, dacã legumele erau tãiate prea mari, pur şi simplu refuzam sã mãnânc. Îmi amintesc la micul dejun, petreceam minute bune sã întind perfect untul pe pâinea prãjitã, aveam un adevãrat ritual. Uneori, bunica se trezea de la 5 dimineaţa sã îmi facã clãtite, sã mãnânc ceva înainte de a pleca la şcoalã!”
Părinții săi au divorțat, când era copil și singurul om pe care l-a simțit mereu aproape sufletește a fost bunica lui, pe care o iubește și o răsfață ori de câte ori are ocazia. „Îmi amintesc cã ieşeam de la şcoalã şi lãsam rând la ouã, apoi fugeam repede acasã sã o iau pe bunica sã cumpãrãm un carton de ouã, pentru experimentele noastre culinare!”
Aşadar, dulciurile erau baza, încă de pe atunci. "Categoric am fost atras mai degrabă de dulciuri decât de partea sărată sau de mâncarea gătită, dar pot să spun că eram un degustător feroce şi de mic am fost pretenţios la mâncare. Dacă nu era ceva pe gustul meu sau prea banal, nu mâncam. Detestam tot ceea ce înseamnă ghiveci sau ciorbă de legume. Ca eu să mănânc ciorba, trebuia să aibă legumele pasate, mi se părea mai fin aşa. Pe de altă parte, bunica făcea o friptură de vită cu sos de muştar care-mi plăcea foarte mult".
Cunoscut și apreciat pentru deserturile minunate pe care le-a creat, Tudor Constantinescu a învățat secretul ciocolatei de la cei mai buni ciocolatieri ai lumii, de la faimoși ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Supranumit și "createur du gout" (fr.: "creator de gust"), juratul Top Chef a studiat gastronomia în Belgia, apoi, timp de patru ani, a călătorit prin toată lumea, în calitate de consultant al uneia dintre cele mai prestigioase lanțuri hoteliere din lume.