Organizatorii Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2008 au decis că Millenium, din Republica Moldova, are dreptul să participe la concursul din acest an, deoarece trupa are componenţa complet schimbată faţă de cea din 2002, când a câştigat premiul al treilea la Cerbul de Aur. Conform regulamentului concursului din 2008, participanţii care au câştigat premii la ediţiile anterioare ale festivalului nu vor fi acceptaţi în concursul ediţiei curente. Millenium a câştigat premiul la ediţia din 2002, însă, conform declaraţiilor managerului trupei, componenţa trupei a fost schimbată total în 2003. În prezent, grupul este format din Cornelia Chişe – voce şi percuţie, Olga Gorcinschi – voce şi vioară, Gheorghe Postoronca – voce şi chitară bas, Vitalie Cozari – tobe, Alexandru Zgureanu – voce şi chitară, Sandu Daraban – voce şi chitară, Sergiu Cotorobai – clape.
Cei 30 de concurenţi de la Cerbul de Aur 2008 vor fi evaluaţi de un juriu alcătuit din nouă profesionişti în domeniul muzicii. Alfredo Tisocco, desemnat purtătorul de cuvânt al juriului, este realizator de concerte, compozitor, pianist şi preşedinte al Cramps Music din Italia. Antero Paivalainen este cel mai puternic promoter independent de concerte din Finlanda, a fost vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale a Festivalurilor (FIDOF) şi a realizat ceremoniile de deschidere pentru evenimente sportive majore, cum ar fi Campionatul European de Atletism şi cel de hochei pe gheaţă. Dida Drăgan, care a fost desemnată preşedintele juriului, este o foarte cunoscută solistă vocală şi autoare de versuri din România. Eugen Doga a compus muzică pentru filme, spectacole de teatru, balet şi este autorul multor şlagăre. Horia Moculescu este pianist, interpret vocal, compozitor, prezentator şi creator de programe tv, realizator el emisiunii „Atenţie, se cântă!”. Marty Cintron, solist al trupei No Mercy, chitarist, compozitor şi producător, are un studio de înregistrări în Miami şi a vândut zece milioane de discuri şi 17 milioane de compilaţii. Rolf Wetzel, compozitor, textier şi producător, este director al casei de discuri WESPO, din Germania. Valeriu Lazarov, unul dintre cei mai cunoscuţi şi de succes profesionişti de televiziune în România şi în străinătate şi a fost regizorul primelor două ediţii ale Festivalului Cerbul de Aur, în 1968 şi 1969. Cantautorul Victor Socaciu este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi producător al Festivalului Naţional de muzică folk „Om Bun”, începând din 1991.
Membrii juriului vor acorda concurenţilor note de la 1 la 10, iar nota finală pentru fiecare concurent va fi reprezentată de rezultatul mediei aritmetice a tuturor notelor acordate de membrii juriului. În finala de sâmbătă seara vor concura nouă artişti, câte trei din cei zece care concurează în fiecare seară de 3, 4 şi 5 septembrie. Numele tuturor finaliştilor vor fi anunţate în seara de vineri, 5 septembrie, după recitalul susţinut de Horia Brenciu şi orchestra sa.nouă artişti, câte trei din cei zece care concurează în fiecare seară de 3, 4 şi 5 septembrie. Numele tuturor finaliştilor vor fi anunţate în seara de vineri, 5 septembrie, după recitalul susţinut de Horia Brenciu şi orchestra sa.
{mosloadposition user10}