Indiferent despre ce tip de business discutam, cert este faptul ca in in fiecare caz in parte ne dorim sa avem parte de angajati cat mai productivi. Companiile mici si mari din intreaga lume investesc periodic sume exorbitante de bani in vederea imbunatatirii conditiilor de munca ale angajatilor. Productivitatea desi este legata intr-o oarecare masura si de tehnologii, este destul de eronat sa credem ca acesta depinde numai de acest aspect. Productivitatea difera destul de mult de la un business la altul, ceea ce inseamna ca in ecuatie in mod cert intra si alti factori, pe care de foarte multe ori administratorii de companii ii trec cu vederea. Ba chiar mai mult decat atat, in anumite situatii, cuantificarea productivitatii este aproape imposibila (in creatie, spre exemplu), fapt pentru care nu exista o modalitate standard prin care putem evalua gradul de productivitate al angajatilor, ci acesta depinde de activitate/business.
Cresterea productivitatii angajatilor putem spune ca reprezinta un tel comun a milioane de companii din intreaga lume, pentru ca in fond, o echipa de angajati performanta, inseamna in cele din urma, profit suplimentar. Din pricina faptului ca nu exista o “reteta” foarte clara si universal potrivita pentru orice business atunci cand vorbim despre productivitate, am decis sa iti prezentam cateva sfaturi generale care te pot ajuta totusi sa imbunatatesti sesizabil productivitatea angajatilor proprii.
sursa foto
Asigura-te ca angajatii tai dispun de toate resursele necesare.
Desfasurarea oricaror activitatii presupune intr-o prima etapa existenta unor resurse sau materii prime, motiv pentru care este mai mult decat estential sa te asiguri mereu ca angajatii tai dispun de toate resursele necesare pentru a-si putea desfasura activitatile intr-un mod cat mai optim. Lipsa unor resurse poate duce la o scadere semnificativa a productivitatii, avand in vedere ca activitatile desfasurate in orice companie depind de acest lucru.
Angajatii au nevoie de confort.
Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca gradul de confort are foarte multe de-a face cu productivitatea. Spre exemplu, daca conduci un business in care angajatii desfasoara o munca de birou, achizitionarea unor scaune de birou de calitate reprezinta un prim pas catre o crestere a productivitatii. La acest lucru se poate adauga desigur si confortul termic, care de asemenea poate avea o influenta majora asupra eficientei angajatilor.
Stabileste obiective pe care angajatii le pot atinge.
Cu totii ne dorim sa avem business-uri cat mai performante si care sa genereze cat mai mult profit, insa nu trebuie sa uitam de faptul ca “rotile” business-ului pe care il conducem sunt angajatii. In acest sens, este esential ca obiectivele pe care le stabilesti pentru acestia sa fie cat mai realizabile, avand in vedere ca atunci cand scopurile sunt atinse, acest aspect reprezinta un beneficiu atat pentru tine, cat si pentru angajati, mai ales din punct de vedere moral.
Asigura tot suportul necesar angajatilor.
Pentru a putea fi performanti, de foarte multe ori, angajatii au nevoie de un ghid, un ghid care poti fi chiar tu sau o alta persoana desemnata de tine. Desi poate de cele mai multe ori angajatii nu vor avea nevoie de o calauza, cert este faptul ca este bine totusi sa stie ca se pot baza pe cineva, mai ales in situatiile limita.