Tribunalul Neamţ a respins, pe 22 septembrie 2011, ca nefondată, cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) privind constatarea încetării valabilităţii autorizaţiei de construcţie pentru “Cathedral Plaza” şi desfiinţarea lucrărilor de construcţie. Prin aceeaşi decizie, instanţa a respins şi cererile de intervenţie în favoarea ARCB formulate de Primarul Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” şi a admis cererea de intervenţie formulată de constructorul “Cathedral Plaza” în favoarea investitorului Millennium Building Development.
“Decizia Tribunalului Neamţ este un prim pas pentru clarificarea situaţiei în cazul proiectului Cathedral Plaza, o investiţie de 70 de milioane de euro în beneficiul Capitalei. Ne exprimăm speranţa că, în cele din urmă, justiţia din România va face dreptate în acest caz”, au declarat reprezentanţii Millennium Building Development.
Proiectul Cathedral Plaza a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane, planurile iniţiale ale companiei schimbându-se în urma negocierilor cu Arhiepiscopia Romano Catolică, care a preferat o dezvoltare pe verticală în locul uneia pe orizontală, cu un grad de ocupare al terenului mai mare. În mod cu totul surprinzător, după o serie de scrisori de susţinere adresate Ministrului Culturii de la acea vreme – Ion Caramitru-, ÎPS Arhiepiscopul Ioan Robu a schimbat discursul, pornind o adevărată cruciadă mediatică şi juridică împotriva dezvoltatorilor proiectului. Forma actuală a construcţiei Cathedral Plaza se datorează chiar arhiepiscopului, care a agreat şi chiar a lăudat soluţia arhitecturală aleasă în urma solicitărilor sale imperative.