Salonul Triangle D’or, deschis foarte recent in Bucuresti, reprezinta o zona spirituala in care poti bea un ceai de calitate si citi in liniste o carte sau o revista. Triangle d’Or este un univers regasit si nu unul pierdut, in care aroma cafelei si muzica potrivita creaza o dependenta de rasfatul de care avem nevoie in fiecare zi. Aici vei descoperi un decor special gandit pentru confort si eleganta si in care te poti izola un timp de stress si agitatia zilnica.
Triangle d’Or isi rasfata oaspetii cu specialitati originale pe baza de cafea si ceai, atat calde cat si reci: Cappucino Triangle d’Or cu ciocolata alba topita, Amaro Coffee cu ciocolata pisata sau Ice Triangle d’Or cu fulgi de gheata, cafea si sirop de cirese. Iar cocktailurile pe baza de alcool iti imbata simturile cu arome unice si creative: Birmania cu rom, sirop din fructul pasiunii si maracuya, Thailanda cu whisky, menta, ginger si sirop din fructul pasiunii sau Laos cu vodka, sirop de papaya, piure de capsuni si suc de coacaze negre.
Unele dintre cele mai frumoase clipe le poti petrece savurand renumitele specialitati din ceai de la cea mai mare casa de gen din Franta, Mariage Frères. Ceaiul special al salonului este Perles d’Or din perle de ceai verde invelite in foita de aur si care elibereaza in timpul infuziei o aroma delicata de iasomie. Sau poti servi The sur le Nil care te inconjoara in parfumul aventurii, Eros – un ceai special pentru indragostiti, Marco Polo – ceai negru cu arome de fructe si flori si care reprezinta cel mai de succes ceai al casei Mariage Frères.
Triangle d’Or
Triangle d’Or a fost incepand cu anii 1950 centru de productie ilicita a opiumului consumat in intreaga lume si este o zona delimitata de munti si alcatuita din patru tari din Asia de Sud-Est. Se obisnuia ca opiumul sa fie platit in aur, de aici si numele acestui triunghi muntos. Desi guvernul tailandez a depus eforturi constante, se spune ca respectiva cultura exista chiar si astazi, insa populatia aborigena s-a reorientat spre cultivarea legala de ceai, cafea sau tutun.
Toodata, Triangle d’Or este si denumirea data unei zone exclusiviste din Paris, situata intre Bulevardul Champs-Elysees, Bulevardul George V si Avenue Montaigne. Zona si-a castigat renumele de loc de referinta al luxului. Asemenea unei «galerii comerciale virtuale» in inima Parisului, aceasta zona fabuloasa adaposteste cele mai mari nume din moda, bijuterii si din alte meserii guvernate de arta, reflectand atmosfera de lux care da renumele Parisului.
Mariage Frères – un nume asociat cu ceaiul de peste 300 de ani
Mariage Frères este cea mai veche casa de ceai din Franta. Aceasta a inceput comertul cu ceai inca din anii 1660, atunci cand Nicolas Mariage a calatorit in scopuri comerciale in Persia, Indiile de Est si in Imperiul Moghul. Descendentii sai au continuat acest drum si in anul 1854 doi frati din familia Mariage au infiintat compania care ne incanta si astazi cu unele dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume. Denumirea companiei, Mariage Frères, vine de la numele familiei “Mariage” si cuvantul “freres”, care in limba franceza inseamna “frati”.
Ceiaurile Mariage Frères au nume iesite din comun: Genghis Khan, Balthazar, Yin Yang, Zodiac, Ceaiul Poetilor Solitari sau Elixirului Dragostei. Compania Mariage Frères lanseaza in fiecare an in medie 10 ceaiuri noi. Printre cele mai renumite sunt Thé Sur le Nil (Ceai pe Nil), Thé l'Opéra (Ceai la Opera), Marco Polo sau Montagne de Jade (Muntele de Jad). Ceaiul Mariage Frères este comercializat in locatii renumite din intreaga lume, iar acum majoitatea sortimentelor sunt disponibile si la Triangle D’Or din Bucuresti. Ceaiurile Mariage Frères sunt disponibile spre vanzare atat in vrac, cat si in cutii si pungute, pot fi servite reci sau calde si poate avea o multime de arome.
Casa Mariage Frères este considerata, pe buna dreptate, drept creatoarea “Artei Franceze a Ceaiului”. Iar acest lucru implica o permanenta grija in procesul de fabricare al ceaiului. La fel ca si in cazul mancarurilor sau vinurilor frantuzesti, accentul se pune pe modul de preparare si de prezentare al ceaiului. Astfel, Mariage Frères se poate mandri cu dezvoltarea chiar primului principiu in prepararea ceaiului, potrivit expertilor in domeniu: infuzia ceaiului pentru o perioada corespunzatoare de timp, la temperatura potrivita, urmata de inlaturarea frunzelor din vas inainte de servirea propriu-zisa. Acest principiu este insusi regula de baza din cele “Cinci reguli de aur pentru prepararea ceaiului” ale casei Mariage Frères.
“Cinci reguli de aur pentru prepararea ceaiului” ale casei Mariage Frères
Regula #1: Intai incalzeste ceainicul si strecuratoarea
Regula #2: Masoara ceaiul cu ajutorul strecuratorii deja incalzite si las-o cateva momente pentru a permite aburului sa trezeasca aroma frunzelor de ceai
Regula #3: Toarna apa fierbinte (nu clocotita) peste frunzele de ceai. In cazul ceaiurilor albe sau verzi, apa trebuie sa fie chiar aproape de punctul de fierbere
Regula #4: Lasa ceaiul sa se aseze in functie de marimea si varietatea frunzelor.
Regula #5: Inlatura strecuratoarea cu frunze. Amesteca si serveste.
{mosloadposition user10}