O lupă care monitorizează evoluția alunițelor, un gadget care creează formule active în funcție de nevoile tenului sau un cip care oferă notificari în timp real privind starea pielii sunt doar câteva dintre inovațiile propuse de studenții români provocați să reinventeze experiența de îngrijire a tenului pentru consumatorii orientați către un stil de viață sănătos. L’Oréal România a lansat provocarea în cadrul celei de-a șasea ediții locale a BRANDSTORM, una dintre cele mai mari competiții din lume pentru studenți și un accelerator pentru idei inovatoare.
Dintre peste 90 de proiecte și mai mult de 450 de participanți înscriși, echipa Skintuition – formată din Szabó Gellért, Klarisz Ilyés și Noémi Nagy, studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca -, a atras cel mai mult atenția juriului format din experți L’Oréal România. Inovația adusă de ei propune utilizarea unei imprimante 3D pentru generarea de măști faciale cu ingrediente adaptate nevoilor individuale ale consumatorului. Instrumentul a fost gândit pentru a fi folosit de către medicii dermatologi și este conectat la o aplicație care permite monitorizarea efectelor măștii în timp real de către consumatori. Măștile faciale sunt realizate din hârtie de orez, fiind astfel extrem de prietenoase cu mediul.
Câștigătorii vor reprezenta România la finala internațională a competiției de la Paris, unde vor concura cu echipe din toată lumea pentru marele premiu, un internship unde își pot dezvolta ideea inovatoare. Pentru prima dată, câștigătorii competiției internaționale vor avea oportunitatea de a-și implementa ideile inovatoare la Station F, cel mai mare spațiu dedicat start-up-urilor din lume, în care mai mult de 1000 de companii la început din drum, dar cu potențial mare de creștere economică, își pun ideile în aplicare. Timp de trei luni, L’Oréal le va oferi câștigătorilor un spațiu modern pentru studiu și practică, în care își vor putea implementa inovațiile, de la idee la aplicare, susținuți de experți ai companiei.
„Prin Brandstorm, încurajăm dezvoltarea abilităților precum antreprenoriatul, creativitatea sau tenacitatea și provocăm studenții să devină inovatorii de mâine. Prin situațiile reale de afaceri în care îi transpunem, îi provocăm să fie creativi și în același timp să experimenteze viața unui angajat L’Oréal, având în spate tot suportul nostru pentru a-și dezvolta ideile” a declarat Andreea Pavel, coordonatorul competiției Brandstorm în cadrul L’Oréal România.
„Brandstorm reprezintă pentru noi o primă experiență antreprenorială, care ne-a ajutat să gândim idei out-of-the-box. Suntem nerăbdători să prezentăm ideea noastră la Finala Internațională și sperăm să ne întoarcem cu Marele Premiu. Le recomandăm viitorilor participanți să își dea frâu liber imaginației și să accepte provocări pentru că ele ne duc mai departe. Pentru noi a funcționat”, au declarat câștigătorii.
Anul acesta, competiția Brandstorm a fost derulată împreună cu Divizia de Cosmetică Activă a L’Oréal, lider mondial în categoria produselor dermatocosmetice. Condusă de viziunea – „Sănătatea este viitorul în frumusețe’’ – divizia deține local un portofoliu de trei branduri complementare și o relație apropiată cu cadrele medicale – medici dermatologi, pediatri, farmaciști și medici din sfera cosmeticii medicale. Studenții au fost astfel provocați să profite pe deplin de tehnologia digitală pentru a crea viitorul experienței de îngrijire pentru consumatori.