Fundaţia Western Union în România şi Moldova
Fundaţia Western Union – organizaţia caritabilă din cadrul companiei Western Union – va finanţa cu aproximativ 115.000 de USD trei noi proiecte sociale româneşti care se vor derula în anul 2008.
Prima dintre finanţări, în valoare de 50.000 USD, va fi acordată Fundaţiei Agapedia Moldova pentru deschiderea unui centru de asistenţă socială la Chişinău. În cadrul acestui proiect, persoanele cu risc ridicat de abandon al copiilor vor beneficia gratuit de servicii sociale, de planificare familială şi contracepţie, servicii de pediatrie, asistenţă socială şi consiliere psihologică. Finanţarea va asigura şi pregătirea de asistenţi maternali, astfel încât o parte din copiii abandonaţi aflaţi în prezent în orfelinate vor putea fi crescuţi în familii surogat. Proiectul Agapedia pentru Moldova reprezintă o prelungire a programului românesc, dezvoltat în perioada 2006-2007 de aceeaşi organizaţie, în urma unei finanţări de 50.000 USD acordate de Fundaţia Western Union. Un alt proiect câştigător din acest an este cel dezvoltat de Fundaţia Habitat for Humanity, care propune construirea de locuinţe pentru populaţia cu venituri mici în diverse zone ale ţării. Astfel, în primăvara anului 2008, o echipă de voluntari Western Union România va participa o săptămână la construirea unei locuinţe pentru o familie cu venituri mici. Proiectul a obţinut din partea Fundaţiei Western Union o finanţare în valoare de 35.000 USD.
Fundaţia Alternative Sociale – cu proiectul „Singur Acasă” ce vizează acordarea de servicii sociale pentru copiii lăsaţi acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate – este cel de-al treilea ONG românesc care a obţinut din partea Fundaţiei Western Union o finanţare în valoare de 15.000 USD. Această sumă este o dublare a finanţării venite din partea Băncii Româneşti şi a Băncii Transilvania, doi dintre agenţii importanţi ai Western Union în România. Aceştia au contribuit în proiectul comun cu 10.000 USD (Banca Românească) şi 5.000 USD (Banca Transilvania).
„Am remarcat cu bucurie că domeniul ONG din România dovedeşte, pe an ce trece, o abordare tot mai profesionistă a proiectelor. Obiectivele sunt mai clar definite, pe termen mai lung şi pe mai multe nivele, managementul de proiect este mai riguros, rezulatele se măsoară şi se comunică. Cele trei noi proiecte româneşti care s-au calificat la finanţare din partea Fundaţiei Western Union au avut de înfruntat o competiţie internaţională serioasă. Cred că toate trei sunt proiecte valoroase şi am convingerea că implementarea lor va fi un succes”, a declarat Alexandru Bădulescu, Country Director Western Union pentru România şi Republica Moldova.
{mosloadposition user10}