Ultimele doua saptamani au reprezentat pentru brandul specific irlandez celebrarea unor vizite istorice, care si-au lasat amprenta atat asupra berii negre preferate in intreaga lume pentru aroma tare, specifica, cat si asupra Irlandei si unicitatatii locului.
Dupa ce Regina Marii Britanii Elizabeta a II-a si jumatatea sa, ducele de Edinburgh, au vizitat fabrica Guinness din St. Jame’s Gate, alte oficialitati, britanice, irlandeze si americane si-au facut simtita prezenta la beraria cu o traditie de renume de peste 200 de ani.
"Luna mai a venit cu multe surprize pentru Guinness, dar si pentru Irlanda. Toate cele trei vizite ne-au onorat si reprezinta pentru noi recunoasterea brandului ca o componenta importanta a Irlandei, un element distinctiv prin care intreaga lume ne poate recunoaste. Sunt momente istorice semnificative pentru generatiile urmatoare" a declarat John Kennedy, managing director.
Prim Ministrul Marii Britanii, David Cameron, a fost oaspetele berariei si al depozitului de materie prima, sarbatorind momentul cu un pahar de bere Guinness, alaturi de Prim Ministrul Irlandei, Enda Kenny.
Nici autoritatile americane care au pasit pe teritoriul Irlandei, in ziua de 23 mai, nu au putut sa nu se opreasca pentru a savura gustul Guinness. In vizita sa, Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a baut cu multa pofta intr-un pub, alaturi de sotia sa, Michelle Obama, traditionala bautura a irlandezilor.
Prima fabrica de bere Guinness a fost facuta de Arthur Guinness, in Dublin, in 1759. In momentul de fata, berea Guinness este produsa in 50 de tari si vanduta in mai mult de 150.
URBB, compania in portofoliul careia se afla berea Guinness in Romania, este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, fiind prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare si a apei minerale.