Îmi place foarte mult să călătoresc și merg atât în concedii mai lungi, cât și în călătorii mai scurte sau chiar excursii de o zi. Soțul adoră muntele (și mie îmi place) și amândurora ne place liniștea. Căutăm locuri mai departe de drumul principal, liniștite, cu priveliști minunate și multe locuri de văzut în zonă.
Un astfel de loc este Transylvanian Inn din Predeluț, comuna Bran descoperit recent într-o mini-vacanță.
Cum ajungi aici?
Noi am mers cu mașina (am găsit locul cu Waze ușor, ne-a dus direct).
Există și posibilitatea de a veni cu trenul și de a lua un autobuz (e puțin de mers pe jos).
Au parcare – fără cost suplimentar. Pentru noi a fost excelent – preferăm să mergem cu mașina pentru libertatea de mișcare și programul făcut cum vrem noi.
Cum e Transylvanian Inn
Am zis în titlu că e vila perfectă – asta pentru că am vorbit cu proprietara, Laura Cioc, pentru a afla denumirea corectă, să nu fie greșeli. Vilă e peste pensiune, înainte de hotel. Este mai mare așadar decât o pensiune.
Au 20 de camere și 2 apartamente – unul gândit ca un open space cu pat de 2 persoane, șemineu, balansoar de 1 persoana, birou, o canapea generoasă, balcon și o baie care are și cabină de duș, și cadă… și ce cadă!
Personalul este amabil și binevoitor, cum trebuie să fie!
Au și o bibliotecă la etaj din care nu mai vrei să pleci! Panoramă 360 grade, cărți pentru toate gusturile (și sunt muuuulte volume noi!) – cum ziceam: te îndrăgostești de această cameră!
Desigur, au restaurant cu produse tradiționale. Micul dejun este tip bufet suedez, la prânz și cină poți comanda din meniu ce dorești.
Și pentru că am ajuns la mâncare, adaug că ne-a plăcut tuturor. Eric a mâncat și la micul dejun și la cină (noi ziua am mai călătorit și nu eram la vilă).
Nu doar că a mâncat, dar a ales lucruri de poftă, inclusiv unele cu care nu avusese experiențe frumoase în trecut, și a fost foarte mulțumit! De exemplu, într-o seară a ales pastramă de oaie cu mamaliguță. Pastrama se topea în gură, nu exagerez!
Mie cel mai mult mi-a plăcut păstrăvul la grătar cu cartofi natur, iar soțului îi era dor de bulz.
Am testat și deserturi – papanași și clătite cu umplutură de brânză dulce și stafide și smântână pe deasupra.
Locul potrivit pentru evenimente cu până la 40 de participanți
Ajung și la a spune ce ne-a plăcut nouă foarte mult, dar înainte de acest lucru vreau să subliniez, pentru că PRwave e site citit de multe persoane care organizează evenimente mai mici – când am ajuns noi se încheia o tabără de lectură (pentru adulți, nu copii) – că această vilă oferă intimitate, relaxare, meniu tip bufet suedez agreat anterior începerii evenimentului cu organizatorii, o sală de conferințe și o generoasă curte. Mai mult, se poate face și un foc de tabără afară seara!
Ce puteți vedea/face în zonă
Dacă vă alegeți Transylvanian Inn ca „bază” și doriți să explorați împrejurimile, atunci merită știut că sunt numeroase locuri de vizitat.
De la Bran si Râșnov (care se văd de la geamurile unor camere!) și până mai departe la Sinaia, cu toate muzeele și atracțiile sale (inclusiv telecabina și telegondola), Bușteni-ul cu telecabina și traseele accesibile pe munte.
Puteți ajunge (recomandat e dimineata la 10) și la rezervația de urși Libearty din Zărnești (extrem de aproape) sau la cea de zimbri din zonă.
Există și un parc de aventură (în această perioadă am văzut că era deschis doar duminica, așa că noi l-am ratat de această dată), un muzeu dedicat Piatra Craiului etc.
Aveți și posibilitatea să închiriați atv-uri și să explorați anumite zone.
Ce puteți face la Transylvanian Inn
Am amintit unde puteți merge în zonă, dar menționez că e așa de frumos aici (iar noi am mers înainte să fie verzi copacii și să fie florile înflorite în ghivece și jardiniere) că ai sta DOAR aici.
Aerul este curat.
Nu zboară avioane, nu e trafic.
Grădină este mare! Se poate sta afară – sunt băncuțe cu acoperiș – sunt balansoare (eu m-am bucurat că nu erau multe persoane afară și am profitat!).
Există un loc verde unde copiii pot alerga (să zic câte ture a dat Eric acolo?), iar mai jos un alt loc unde se poate sta afară, unde se fac și focurile de tabără, iar vara există un mic lac.
Am amintit deja despre biblioteca minunată în care te poți pierde ore, dacă nu chiar zile!
Chiar statul în cameră, poate pe balcon, admirând împrejurimile și bucurându-te de aerul de munte, curat este pură terapie și relaxare.
Eu am avut și laptopul – am lucrat cam o oră pe zi (am avut niște urgențe de rezolvat). În rest, am călătorit în zonă, am stat afară, am profitat de pauză.
Mențiuni finale: am uitat să zic că ultima parte de drum e cu urcare – cred că sunt 200 de metri. Cu mașina pe pământ uscat e foarte OK – nu e nevoie de mașina offroad. Dacă e zăpadă, e nevoie de lanțuri (e un semn la baza drumului).
Transylvanian Inn este locul perfect pentru o vacanță liniștită, cu gust – o să vă placă decorul, camerele, interiorul, cu arome locale (mâncare bună!), cu priveliști de vis, cu întinderi cum în la oraș rar ai! Indiferent că stai aici sau călătorești în zonă, ai ce vedea și ce face.
Și sunt și hypermarketuri în zonă (dacă ai nevoie de cumpărături) – e un Penny aproape, am văzut și Lidl, iar în orașele învecinate găsești cam tot ce ai nevoie!
Pe cei de la Transylvanian Inn îi găsiți și pe Facebook și Instagram.