Construcțiile necesită, pe lângă materiale durabile și de calitate, atât meșteri pricepuți, cât și echipamente profesionale cu care să duci treaba la bun sfârșit.
De aceea, pentru ca proiectul tău să beneficieze de cele mai bune echipamente profesionale, ți-am pregătit un top cu cele mai importante dintre ele.
Astfel, dacă vrei să te apuci de un nou proiect în construcții, poți încerca scule și echipamente industriale de la Masif.ro, pentru ca proiectul tău să beneficieze de ce e mai bun în materie de scule.
Photo by Mark Potterton on Unsplash
1. Betoniera
Betoniera este un echipament popular în rândul persoanelor care se ocupă de construcții, fie la nivel mic sau la nivel profesionist.
Are o manevrabilitate mărită datorită roților, fiind foarte ușor de folosit indiferent de locația șantierului, si poate fi alimentata cu ajutorul unui generator de curent. Betoniera poate fi exploatată o durată îndelungată de timp, fiind un utilaj de nădejde pentru orice constructor.
2. Ciocan demolator
De multe ori, începerea unui proiect nou constă în demolarea elementelor deja existente. Iar pentru a nu pierde timpul cu această parte, un ciocan demolator ne poate veni în ajutor.
Cu vibrații reduse și o greutate gestionabilă, ciocanul demolator are emisii reduse și poate scurta considerabil timpul de demolare a construcțiilor vechi.
3. Mai compactor și plăci compactoare
Atunci când trebuie să nivelezi pamantul, nu poți să dai greș cu un mai compactor sau o placă compactoare. Maiul compactor este utilizat la tasarea șanțurilor și a solurilor atunci cand se executa lucrări de asfaltare și betonare.
Maiul și plăcile compactoare au fost fabricate special pentru condițiile dificile de teren pentru a putea da rezultate optime în orice circumstanță. Ele sunt utilizate în construcții, dacă trebuie să bătătorești bine pământul înainte de a începe lucrarea propriu-zisă, iar cu ajutorul plăcii compactoare se poate batatori orice suprafață.
4. Mașini de tăiat pentru șantier
Pentru momentele când ai nevoie de piesa potrivită, la dimensiunea potrivită, mașinile de tăiat îți pot veni în ajutor. Fie că alegi o mașină manuală de dimensiuni mai reduse sau o mașină electrică, gresia și faianța pot fi tăiate cu precizie și viteză.
5. Mașini de tăiat beton-asfalt
Atunci când trebuie să faci o construcție nouă pe un loc deja asfaltat sau betonat și ai nevoie să îndepărtezi bucăți din construcția veche, cu ajutorul mașinilor de tăiat beton-asfalt poți face acest lucru rapid și în siguranță.
6. Mașini de tencuit
Fie că ai nevoie pentru un proiect în gospodărie sau ai o afacere care se ocupă cu așa ceva, poți salva mult timp folosind o mașină de tencuit, gletuit și zugrăvit. Fiind ușor de manevrat și având funcții ușor de setat, redecorările la care o vei folosi vor fi un adevărat succes.
7. Utilaje de ridicat
Deseori, construcțiile presupun ridicarea unor greutăți mari. De aceea, pentru o munca mai ușoară și fără multe dureri de spate, recomandăm folosirea unor utilaje de ridicat. Fie că vorbim despre transpalete sau stivuitoare, folosește utilajele de ridicat în avantajul tău și ușurează pe cât cu putință munca.
8. Mașini de finisat pardoseli
Dacă te ocupi de partea de finisarea unei construcții, cu ajutorul unei mașini de finisat vei termina treaba rapid și cu rezultate superioară. Perfecte pentru șape de egalizare sau pardoseli industriale, mașinile de finisat sunt un aliat puternic pentru orice constructor.
9. Mașini de legat armături
Cu efort minim, poți lega până la 1000 de noduri pe oră, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Cu efort minim și eficiență ridicată, mașina de legat armături îți poate salva o mulțime de timp.
10. Vibratoare pentru beton
Pentru a obține un beton omogen și rezistent, foloseste vibratoarele pentru beton. Astfel, prin mișcarea lor, vor așeza betonul în așa fel încât să fie pe cât de omogen și rezistent posibil.
Acesta a fost topul nostru de 10 echipamente profesionale de construcții! Toate aceste echipamente te vor ajuta să termini proiectele fără prea multe bătăi de cap și într-un timp mai scurt!