La început de toamnă, Bucureştiul se îmbogăţeşte cu un nou ceas de epocă. Timişoreana duce mai departe poveştile Bucureştilor şi instalează al cincilea ceas stradal la Biserica Armenească. Primele patru au fost montate pe parcursul verii la Casa Capşa, Palatul Regal, Grădina Icoanei şi Izvorul Rece.
Vara aceasta, campania „Redescoperă Bucureştiul cum a fost odată” a adus ceva din spiritul de altădată al Micului Paris mai aproape de inima bucureştenilor. Zece reprezentaţii de teatru după Momentele şi schiţele lui Caragiale la Curtea Berarilor, amintiri despre un Bucureşti frumos pe Metropotamul Interbelic, dezbateri despre reabilitarea Centrului Istoric şi patru ceasuri stradale de epocă. La început de septembrie, peisajul Capitalei se îmbogăţeşte cu un nou ceas. După Casa Capşa, Palatul Regal, Grădina Icoanei şi zona Izvorul Rece, Biserica Armenească este marcată ca unul dintre locurile de poveste ale Bucureştiului.
Istoria armenilor pe teritoriile de azi ale României începe undeva în secolul al XI-lea, iar primele edificii religioase au fost construite jumătate de veac mai târziu, între 1581 şi 1629. Alte biserici armene din Bucureşti datau de la jumătatea secolului al XVIII-lea, când descendenţii primului ctitor au sprijinit financiar înfiinţarea acestora.
Construită între 1911 şi 1915, Biserica Armenească aşa cum o cunoaştem astăzi este cel mai reprezentativ lăcaş de cult al comunităţii armene din Bucureşti. A fost realizată de arhitecţii Dimitrie Maimarolu şi Grigore C. Cerchez, după modelul catedralei de la Vagharšapat – Ečmiadzin din Armenia, însă se încadrează perfect în peisajul arhitectonic al Capitalei la începutul secolului XX.
“La sfârşit de iunie, când vă prezentam primul dintre ceasurile de epocă, vă promiteam o vară de poveste în Bucureşti. Ne bucurăm că aţi venit în număr mare la teatru în Centrul Istoric şi că ne-aţi trimis poveşti şi fotografii din Bucureştiul vremurilor trecute.”, spune Anca Echim, Junior Brand Manager Timişoreana. „Campania noastră, Redescoperă Bucureştiul, cum a fost odată, va continua şi în lunile ce vin, cu noi ceasuri instalate în locurile cu cele mai frumoase poveşti şi cu cea mai îndelungată tradiţie din Bucureşti. Vă invităm să le descoperiţi pe toate şi să vă întoarceţi în timp, într-o poveste de secole.”
Proiectul ceasurilor Timişoreana va merge mai departe în Bucureşti , însă îşi va urma cursul şi în ţară, în spiritul unei tradiţii de poveste. Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi pe pagina web Timişoreana, la adresa //www.beretimisoreana.ro/interbelic/ceasurile-timisoreana-3-1.html.
{mosloadposition user10}