La Radio România Cultural toamna vine cu o recoltă bogată de rubrici noi pe gustul tuturor!
În fiecare dimineaţă, de luni până vineri, înainte să vă beţi cafeaua de la ora 7:00, Adrian Majuru decupează din istorie, secvenţe educaţionale de altadată. Ascultaţi despre şcoală, aşa cum a fost odată, la Retroeducaţia.
La 7:20, vă întrebăm exact ca în almanahurile copilăriei „Ştiaţi că?”. O rubrică pentru curioşii din fire, cu informaţii de ultimă oră, despre ciudăţenii sau noutăţi de tot felul, căutate atent de Andreea Ionescu.
Doriţi să aflaţi ce s-a mai schimbat pe la Luvru de când l-aţi vizitat ultima oară? Dacă la Tate Gallery este vreo expoziţie nouă? Sau ce se mai joacă la Piccolo Teatro? Ramâneţi tot la Radio România Cultural, căci în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, la 8:24, puteţi asculta „Cultura în Europa”.
La 8:50 un reporter „frenetic” vine de pe teren cu informaţie, atmosferă, voci adunate în „Reportajul Zilei”
Ceva mai târziu, la 10:15, devenim chiar universali, pentru că ne interesăm atent ce mai fac artiştii, pictorii, scriitorii şi alţi oameni de cultură de pe tot mapamondul la „Cultura în lume”.
Cât de importantă este pentru dvs. exprimarea corectă în limba română? Ştiaţi că oamenii te judecă mai intâi de la o distanţă de 3m, apoi de la 30cm şi după primele douăsprezece cuvinte rostite? Numai prin înţelegere se poate asigura evitarea greşelilor de limbă, adică a greşelilor de scriere, de pronunţie, de exprimare, a greşelilor gramaticale. De aceea vă invităm să ascultaţi rubrica “Să vorbim corect – Povestea vorbei”, de la ora 10:45.
Şi pentru că atenţia dumneavoastră trebuie răsplătită, concursurile de cultură generală, cu premii atractive vă aşteaptă la orele 7:30, 8:30, 10:30 13:30. Un răspuns prompt, la o întrebare nici prea grea, dar nici uşoară vă aduce un premiu binemeritat.