In perioada 17-20 octombrie 2012, Centrul Expozitional ROMEXPO a gazduit editiile 2012 ale targurilor: TIB (Targul Tehnic International Bucuresti) si EEE (Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale).
TIB si EEE au debutat miercuri, 17 octombrie, cu ceremonia deschiderii oficiale, eveniment la care au luat cuvantul:
· Doamna Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A
· Domnul Sorin Dimitriu, Presedinte Camera de Comert si Industrie Bucuresti, Vicepresedinte Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
· Domnul Prof. Univ. Nicolae Olariu, Presedinte Asociatia Patronala Surse Noi de Energie – APSNE SUNE
· Domnul YI BAISHUI, Deputy General Manager CMEC International Exhibition Co. Ltd.
Cu ocazia acestei ceremonii, participantii au subliniat inca o data importanta organizarii celor doua evenimente atat pentru prezentarea progreselor tehnologice, cat si pentru cultivarea si dezvoltarea parteneriatelor strategice dintre entitatile implicate direct in proiectele de incurajare a industriei la nivel national si international.
TIB si EEE 2012 – date statistice si noutati prezentate
Editia din acest an a targului TIB a reunit 322 companii din 16 tari, pe o suprafata de expunere de peste 16.000 mp., comparativ cu de editia precedenta (2011), cand au expus 280 de companii, pe o suprafata de 15.000 mp.
Numarul total de vizitatori specialisti a crescut fata de anul 2011 cu 22%, de la 7.425 la aproximativ 10.000 in acest an.
In cadrul targului TIB au expus reprezentanti din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali si, nu in ultimul rand, comunicatii, IT si software industrial.
Printre noutatile expuse in acest an s-au aflat: echipamente de masura si control, sisteme complete de scule pentru centre de stantat, aparate de sudura, lasere de marcare si pentru prelucrari de precizie, solutii complete in domeniul curatarii pieselor, echipamente de productie piese si taiere materiale, scule aschietoare, materiale si tehnologii de finisare, tehnologii de vibrofinisare de masa, solutii complete in domeniul degresarii, curatarii, uscarii si finisarii pieselor, servicii specializate in protectia anticoroziva si brate de masura pentru modelare 3D etc.
La aceasta editie, in premiera pentru Romania, in vederea atragerii de investitii straine TIB a gazduit in Pavilionul C2, Salonul China Engineering & Technologies la care au participat 40 de companii interesate in realizarea de proiecte pe plan extern in domeniile infrastructurii, constructiilor si energiei.
Cea de-a doua editie a targului EEE a prezentat cele mai recente noutati in materie de echipamente si tehnologii destinate gestionarii resurselor de energii regenerabile si conventionale, dar si pentru industria de petrol si gaze. Dintre acestea mentionam: sisteme de cogenerare si trigenerare biomasa prin gazeificare, centrifuge cu incalzire tip CL3 pentru determinarea continutului de apa si sediment din titei, panouri fotovoltaice si pompe de caldura, servicii anexe extractiei petrolului si gazelor naturale, cazane moderne de biomasa cu performanta ridicata si mentenanta simpla, invertoare fotovoltaice de ultima generatie, centrale de avarie, solutii pentru eficientizarea energetica a cladirilor, echipamente pentru extractia si distribuirea petrolului si a gazelor, precum si servicii de consultanta pentru proiectarea si executarea parcurilor de rezervoare.
Cele mai importante institutii si asociatii de profil din Romania au fost, si in acest an, parteneri Romexpo in organizarea de conferinte, seminarii si mese rotunde, in cadrul carora s-au dezbatut subiecte de actualitate din domeniu.
Pentru mai multe detalii despre cele doua expozitii va invitam sa accesati site-urile: www.tib.ro, www.eee-expo.ro sau paginile Facebook dedicate evenimentelor.