Leilei Gallery invită pasionații de artă contemporană și iubitorii de tehnologie la cel de-al doilea capitol al primei expoziții de grup bazată pe NFT-uri din România, intitulat „This is aging really well! The stakes are high with this one!”.
Surpriza acestui eveniment, gândit ca poveste în 4 capitole, este faptul că vizitatorii pot colecționa lucrări NFT de la artiștii invitați, gratuit. Ulterior, le pot schimba între ei sau, de ce nu, chiar vinde.
Într-un context global în care NFT-urile sunt deopotrivă motiv de entuziasm, pentru unii, și de îngrijorare critică pentru alții și un context local al licitațiilor cu picturi ortodoxe transformate în NFT-uri sau al evenimentelor singulare, Leilei propune ceva diferit. Recent deschisa galerie declină conceptul devenirii în timp a lucrărilor și cripto-monedelor printr-o serie de 4 evenimente consecutive. Astfel, publicurile au răgazul de a înțelege acest ecosistem și chiar a se integra în el, prin NFT-urile cadou oferite de artiști.
În plus, Leilei optează pentru minting (crearea de NFT-uri) în blockchainul Tezos, rețea mai eficientă enegetic decât Ethereum sau Bitcoin, întrucât funcționează ca Proof of Stake ; cu alte cuvinte, necesită o putere de procesare mult mai mică decât Proof of Work, sistem ce presupune validarea unei lungii serii de ecuații complicate.
Ce vom putea vedea la cel de-al doilea capitol al expoziției?
Așa cum orice erou trece printr-o devenire către maturitate, o evoluție constantă, la fel se întâmplă și în cazul lucrărilor artistice. Sau cel puțin uneori. Pentru cel de-al doilea capitol, artiștii și artistele intervin asupra lucrărilor lor inițiale, ducându-le într-o stare diferită – însă nici mai bună nici mai slabă.
Procesul reflectă evoluția ecosistemului NFT: pe măsură ce artiștii și cumpărătorii sunt antrenați în interacțiuni pe platformă, în crearea de NFT-uri (minting) și cumpărare, valoarea NFT-urilor devine mai predispusă la schimbări. Cu alte cuvinte, lucrările de artă sunt și lucrări ale timpului (ca rezultat al lungii durate sau afectate de trecerea timpului) așa cum sunt și NFT-urile, în potențialitatea constantă a schimbării.
Artiști invitați:
- Laurian Bardoș
- George Crîngașu
- Lucian Hrisav
- IIOANA
- Bernard Joisten
- Albert Kaan
- Nico Mureș
- Marina Oprea
- Lost.Optics
- Dan Perjovschi
- ZafGod.