“Performanţă după performanţă” – fundaţia înfiinţată astăzi de Dragoş Grigoriu pentru sprijinirea performerilor din toate domeniile
Dragoş Grigoriu a premiat federaţia şi lotul olimpic român de canotaj cu 300.000 RON pentru performaţa de la Beijing
Dragoş Grigoriu a premiat astăzi lotul olimpic de canotaj al României şi Federaţia Română de Canotaj. “Performanţa trebuie răsplătită” a fost motto-ul întâlnirii dintre Ion Ţiriac, Octavian Morariu, Ioan Dospinescu, Elisabeta Lipă, Steve Williams şi Ion Badea, invitaţii speciali ai lui Dragoş Grigoriu la ceremonia de premiere.
În contextul unei generaţii “de aur” a sportului românesc aflate în pericol, soluţia găsită de către Dragoş o reprezintă înfiinţarea fundaţiei “Performanţa după performanţă” care să vină în ajutorul performerilor din toate domeniile. Prin această instituţie, toţi campionii vor învăţa cum să îşi gestioneze resursele de imagine încă din perioada de apogeu a activităţii lor. Implicarea reprezentanţilor domeniului privat în acest demers de sprijinire a “vârfurilor” reprezintă un exemplu clar de maturitate şi resonsabilitate socială, pe care TEMPO o încurajează răsplătind şi susţinând performanţa. De altfel, la evenimentul de premiere a canotajului, Dragoş Grigoriu a decis dublarea sumei anunţate iniţial, valoarea premiilor ajungând în final la 300.000 RON, întărind astfel mesajul “să trecem la fapte” pe care l-a transmis autorităţilor publice responsabile de situaţia generală a sportului românesc.
“Banii sunt un factor de igienă, ceea ce contează e să poţi să creezi acea valoare care îţi va aduce satisfacţie materială atunci când închei cariera sportivă. De exemplu, cota lui Steve a crescut de 3 ori în urma ultimei olimpiade. Cum pot să-i ajut eu în mod direct pe campionii României? Prin a-i învăţa pe aceşti oameni, performeri în toate domeniile, cum să-şi creeze un brand personal şi să-l gestioneze, astfel încât să le asigure o viaţă lipsită de griji materiale după ce se retrag din activitatea sportivă”, a declarat Dragoş Grigoriu.
“Vedeţi în ce situaţie e ţara asta din punct de vedere al copilului motric?”, a surprins audienţa Ion Ţiriac în deschiderea evenimentului. “În orice ţară, primul motor al sportului este statul”, a subliniat Ţiriac, referindu-se la felul în care sportul de performanţă a fost susţinut de-a lungul anilor.
“Trebuie să ne uităm în ce lume trăim, să vedem ce au făcut alţii în trecutul recent şi să vedem ce putem face de acum încolo, iar părerea mea este să ne ghidăm după modelul în care se îmbină publicul cu privatul. Statul are un rol până la un moment dat, are responsabilitatea sportului în şcoli, a infrastructurii şi a asigurării unui cadru legal, după care trebuie să lase locul sectorului privat pentru că, în lumea civilizată, performanţa ţine de domeniul privat. Numai aşa avem şansa să-i învăţăm pe copiii noştri ce înseamnă competiţia şi să-i atragem către sport, învăţându-i astfel cum să câştige şi cum să piardă în viaţă”, a completat Octavian Morariu, Preşedintele COSR.
“Le-am văzut pe Viorica şi pe Georgeta chiar în momentul în care au trecut linia de sosire şi victoria lor m-a motivat. M-am gândit atunci la România şi în special la echipa TEMPO pe care o cunoscusem în această primăvară la Helnley, pentru că ştiam că trebuie să fie extrem de fericită”, a declarat Steve Williams, multiplu campion olimpic şi membru al echipajului britanic de 4 vâsle.
{mosloadposition user10}