9 start-upuri se întrec pentru a pleca la Web Summit
Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru start-upuri de tehnologie, sărbătorește cinci ani în cadrul celei de a treia ediții a Investors Day – eveniment emblematic al acceleratorului, care are loc joi, 13 octombrie. La eveniment vor participa peste 250 de persoane, printre care start-upuri, investitori, mentori, reprezentanți ai companiilor de tehnologie sau ai autorităților.
Speakerii evenimentului sunt: Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Cristina Sindile, CEO BT Mic, Dan Oros – Head of Marketing Google & YouTube Romania și Lara Tassan Zanin – Head of the European Investment Bank Group Office in Romania.
Sebastian Burduja va prezenta noile oportunități pentru antreprenori oferite de Planul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PN4) – recent aprobat, Cristina Sindile va vorbi despre misiunea Stup în sprijinirea antreprenorilor din România, Dan Oros va vorbi despre impactul Google și Google for Startups asupra ecosistemului de start-upuri tehnologice din regiune, iar Lara Tassan Zanin va oferi detalii despre modul în care Banca Europeană de Investiții susține inițiativele start-upurilor de tehnologie din regiune.
De asemenea, nouă start-upuri, alumni performante din cadrul programelor Techcelerator, vor participa la sesiuni de pitching către investitorii prezenți: Vestinda, L!NK, Etti.co, Soleadify, Synaptiq, Amsimcel, Rayscape, The Cord.AI, MediNav.
Echipa cu cel mai bun pitch va primi un bilet la Web Summit
Echipa câștigătoare a competitiei de pitch-uri va fi premiată cu un loc de participare la Web Summit, cea mai amplă conferință dedicată startup-urilor și tehnologiei la nivel european, cu peste 900 de speakeri, peste 2.000 de start-upuri și mai bine de 1.000 de investitori. Evenimentul are loc între 1-4 noiembrie 2022, în Lisabona.
Vestinda dezvoltă tehnologii pentru tranzacții și investiții în Web3. Soluții no code pentru automatizarea portofoliilor pentru platformele și comercianții de retail.
Link! (MOCAPP) este o aplicație de comerț electronic care folosește un algoritm proprietar unic care dezvăluie ce clienți ai magazinelor online sunt populari în social media și ajută magazinele să facă publicitate prin recenzii și mărturii autentice.
Etti.co este platforma AI no-code pentru marketing și vânzări. Poziționat drept „Canva of AI”, Etti.co oferă IMM-urilor tot ce au nevoie pentru a construi și implementa soluții personalizate de AI, chiar dacă au experiență de codare redusă sau chiar deloc.
Soleadify este o companie deep tech care construiește o bază de date globală cu informații detaliate și actualizate în timp real despre companii din întreaga lume. Datele Soleadify sunt folosite de clienți de calibru pentru a automatiza procese din supply chain, asigurări, creditare și investiții în piețe private.
Sinaptiq a dezvoltat Mediq – un instrument prin care, cu ajutorul inteligenței artificiale, radiologii pot delimita automat tumorile canceroase și organele aflate în risc. Softul permite radiologilor să aibă grijă de mai mulți pacienți, reducând timpul petrecut pentru conturarea imaginilor de la câteva ore la cateva minute.
Amsimcel dezvoltă HyperPV – primul framework de verificare fizică a Circuitelor Integrate accelerat pe GPU. HyperPV reduce considerabil timpul de lansare pe piață pentru un cip semiconductor prin accelerarea timpului de verificare.
Rayscape, cunoscut anterior sub numele de XVision, este un asistent digital complex pentru medicii radiologi. Produsele dezvoltate sub umbrela Rayscape folosesc algoritmi de inteligență artificială pentru a ajuta radiologii în analiza imaginilor medicale precum radiografii de torace sau CT-uri de plămâni.
The CoRD AI Team Coach participă la întâlnirile online ale echipei și observă. Așa cum ar face orice antrenor. După fiecare întâlnire, CoRD trimite e-mailuri personalizate fiecărui membru al echipei, cu o recapitulare a ceea ce și-a asumat și cu informații de instruire pentru importantă – asigurarea finanțării businessului, ridicarea unui runde de investiții. Și cele mai bune dintre ele, când ajung la problem-solution fit sau arată o anumită tracțiune sunt pregătite sarcinile care urmează. De asemenea, urmărește obiectivele și rezultatele echipei și colectează conținut de coaching într-un spațiu comun, pentru a stimula motivația și a crea responsabilitate.
MediNav este un asistent digital care ajută medicii să le dedice mai mult timp pacienților, reducând munca administrativă cu 40%. Aplicația ascultă, înțelege, transcrie, completează în prealabil formularele medicale într-un mod structurat și învață din fiecare interacțiune.
Techcelerator, investment readiness partener, din 2018
“Cinci ani de Techcelerator înseamnă un parcurs plin de provocări, dar și de satisfacții. Identificarea celor mai bune produse într-un mediu antreprenorial insuficient de matur rămâne o problemă, lupta cu lipsa de resurse la fel, dar lucrul împreună cu aceste echipe smart și energice îți oferă satisfacții incredibile. Am dezvoltat pentru ele șase programe gândite pe verticale sau niveluri de maturitate diferite, am derulat deja 18 ediții din aceste programe și am ajuns la 126 alumni. Toate programele noastre au ca scop pregătirea treptată a echipelor pentru maximizarea succesului perioadei de raising și pentru scalarea lor la nivel internațional. Iar Investors Day, evenimentul nostru ajuns acum la a 3-a ediție, este o platformă de promovare publică a acestor echipe, o platformă prin care trecem cu ele în lumina reflectoarelor”, afirmă Cristina Țoncu, cofondator și program director al Techcelerator.
“Prin programele și activitățile pe care le-a creat în ultimii cinci ani pentru ecosistemul de start-upuri de tehnologie din România, Techcelerator a devenit partenerul de investment readiness pentru antreprenorii din zona high-tech si B2B services. Avem o comunitate de investitori și parteneri în zona de go-to-market pentru a dezvolta acest obiectiv: acela de a deveni un partener eficient pe zona de growth și investment readiness pentru start-upuri. Vedem din ce în ce mai des rezultatele acestei viziuni atunci când foști alumni Techcelerator anunță noi piețe în care se extind, runde de investiții tot mai valoroase sau cand vedem exituri cu cifre tot mai mari. Vedem de asemenea un interes tot mai mare din partea start-upurilor din regiune pentru investitorii locali”,declară Cristian Dascălu, cofondator și managing partner Techcelerator.